17.8 C
Čakovec
Nedjelja, 3 ožujka, 2024

FOTO: Tradicionalno majuško španciranje po šetnici Slakovec!

Udruga žena Slakovec priredila je i ove godine vrlo uspješno već četvrto po redu Majuško španciranje po šetnici u Slakovcu u popodnevnim satima nedjelje 14. svibnja, tradicionalnu manifestaciju koja je po predivnom sunčanom vremenu okupila oko 400 sudionika.

Uz podršku Turističke zajednice Općine Nedelišće i Kuće za odmor Čarolija obitelji Novak, te pod pokroviteljstvom Općine Nedelišće i mnogobrojnih sponzora, programu španciranja odazvali su se šetači svih dobnih skupina, od djece do starijih, među kojima su bile i članice nekoliko udruga žena iz Općine Nedelišće i susjedstva, a raduje sve veći odaziv ljubitelja prirode iz drugih sredina. Iz godine u godinu broj sudionika sve je veći.

Svi su oni zajedno proveli nekoliko sati u smirujućoj šetnji uz zeleni krajolik uživajući u proljetnim mirisima i bojama slakovskih šuma i livada, druženju i odmaku od svakodnevnih briga te ugodnom odmoru duha i tijela.

Početak i cilj organiziran je u središtu Slakovca kod Vatrogasnog doma, nedaleko od znamenite čige, čiji je okoliš nedavno dodatno uređen. Svim sudionicima ponuđena je početna okrijepa koja ih je dočekala i na nekoliko mjesta tijekom šetnje. Za kotizaciju od 15 kuna svaki je sudionik dobio piće dobrodošlice uz domaće kolače, kod Kuće za odmor Čarolija počastili su ih i dočekali vlasnici Ivanka i Mladen Novak, a po povratku su se okrijepili toplim obrokom, kolačima i kavom.

Cjelokupnu organizaciju i provedbu uspješno su odradile vrijedne članice Udruge žena Slakovca, a nekoliko vodiča pobrinulo se da se svi sudionici zadovoljni vrate sa šetnje.

Kako se manifestacija priređuje na Majčin dan, prije starta održan je kraći program u kojem su nastupili mladi članovi Dječjeg zbora Josip Vrhovski iz Slakovca sa svojom voditeljicom Andrejom Ščapec koji su okupljene obradovali i s nekoliko recitacija o majkama.

U ime Udruge žena Slakovec, koja je ubrzo nakon osnivanja pokrenula ovu manifestaciju kako bi predstavila ljepote prirode i života u ovome kraju na području općine Nedelišće, okupljene je pozdravila predsjednica udruge Valentina Oreški te je svim majkama poželjela sretan Majčin dan. Svim šetačima na sudjelovanju zahvalio je načelnik Općine Nedelišće Darko Dania koji se osobno kao sudionik rado pridružio i ovoj manifestaciji koja predstavlja ljepote suživota čovjeka s prirodom, a potiče i na međusobna upoznavanja i druženja.

Šetnicu krajolikom predivnog mjesta Slakovec, koji je okružen zelenilom šuma i šarenilom livada i polja, održava i uređuje Udruga žena. Šetnica okružuje cijeli predio Slakovca te je duga oko 7 km, dok se na Majuškom španciranju prođe njezinim kraćim dijelom od 5 km.

Staza nije zahtjevna i većinom se proteže kroz prohodnu šumu, uz obilježenu stazu nalaze se klupe na kojima šetači mogu dodatno predahnuti i uživati u zvucima, mirisima i ljepoti prirode, a uređeno je i nekoliko zanimljivih drvenih mostića preko potoka koji žubore ovim krajem gdje nizinsko Međimurje polako prelazi u briježni kraj.

Fotogaleriju pogledajte OVDJE:

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE