Evo tko su bili najbolji na županijskom natjecanju „Čitanjem do zvijezda“ za osnovne škole

Čitanjem do zvijezda

U četvrtak, 22. veljače, u II. osnovnoj školi Čakovec, održana je županijska razina natjecanja „Čitanjem do zvijezda“ za osnovne škole.

Već devetu godinu Županijsko stručno vijeće školskih knjižničara Međimurske županije uz potporu Hrvatske mreže školskih knjižničara provodi ovo natjecanje s ciljem poticanja čitanja kod učenika osnovnih i srednjih škola. Natjecanje se odvija pod pokroviteljstvom Grada Čakovca i Međimurske županije.

Tema ovogodišnjeg natjecanja je „zapisi iz škrinjice sjećanja“, a učenici su za natjecanje trebali pročitati slijedeće knjige: Sue Townsend, Tajni dnevnik Adriana Molea, Jadranka Klepac, Kora od jabuke i Jeff Kinney, Gregov dnevnik.
Učenici su se natjecali u dvije kategorije: ispit znanja i izrada plakata. Pitanja u ispitu znanja bila su vezana uz pročitane knjige i njihove autore.
Plakatom je trebalo prikazati temu natjecanja ili prezentirati zadane knjige. U natjecanju je sudjelovalo 15 škola iz Međimurske županije.

U ispitu znanja 1. mjesto osvojila je Osnovna škola Nedelišće (učenici: Jan Špiclin, Nera Preložnjak, Larisa Nomo Nemi; mentorica: Tamara Lajtman), 2. mjesto Osnovna škola Domašinec (učenici: Elena Juračić, Marijela Drvoderić, Marijana Blagus; mentorica: Marija Tot) i 3. mjesto Osnovna škola Sveti Martin na Muri (učenici: Maja Bogdan, Filip Nemec, Nina Bogdan; mentorica Ana Špoljarić).

U izradi plakata 1. mjesto osvojila je Nera Dolar iz OŠ Nedelišće, mentorica: Tamara Lajtman, 2. mjesto Paola Lukša iz OŠ Donja Dubrava, mentorica: Suzana Karloci Kvakan i 3. mjesto Ida Blažinović iz II. osnovne škole Čakovec, mentorice: Monika Vrtarić Vuk i Nina Vugrinec.

Učenici koji su osvojili prva dva mjesta upućeni su na državnu razinu natjecanja koje će se održati u svibnju u prostorima Srednje škole Čakovec.

Ostavi komentar