Europsko prvenstvo mažoretkinja u Poreču: Čakovečke mažoretkinje spremne!

U organizaciji HRSAM-a, NBTA (National baton and twirling associationa) danas počinje Europsko prvenstvo mažoretkinja na kojem će sudjelovati i članice Čakovečkih mažoretkinja. Hrvatsku predstavljaju pobjednici s državnog natjecanja, a među najboljima plasman na Europsko prvenstvo izborile su u duetu s rekvizitima Zara Nedeljko i Katja Kolac, te solo s rekvizitima Emily Vuk. Za njih je ovo prvo takvo natjecanje visokog ranga. Natjecanje se ove godine održava u Poreču, u Hrvatskoj. Osim hrvatskih natjecatelja natječu se još mažoretkinje iz Nizozemske, Francuske, Italije, Slovenije, Belgije, Bugarske, Češke, Norveške, Bugarske, Rumunjske i Walesa.

Paralelno s europskim prvenstvom održava se i International Cup na kojem će Čakovečke mažoretkinje nastupiti sa skupinom mlađih juniorki u kategoriji tradicionalnog mažoret plesa. Za Čakovečke mažoretkinje plesat će Karolina Horvat, Leona Huzjak, Zita Miličević, Lorena Lajtman, Katja Kolac, Anita Bulat, Emily Vuk, Zara Nedeljko, Klara Golubić, Taša Gotal, Tara Vidović, Hana Pfeifer Kacian, Helena Veselko, Nika Goričanec, Klara Haman, Ena Kovačić, Anamarija Makarić i Elena Kropek. Djevojčice su marljivo vježbale uz dugogodišnje trenerice Smiljanu Nedeljko i Ivu Prprović. Uz brojne nastupe i smotre tako će na najbolji mogući način započeti svoju 25. sezonu djelovanja ove Udruge.

Navedena natjecanja boduju i ocjenjuju međunarodni suci. Na odgovornom zadatku naći će se 6 hrvatskih sutkinja, a među njima i Smiljana Nedeljko kao dugogodišnji sudac s međunarodnom NBTA licencom.

-Kao potpora na ovako važnim nastupima svakako su važni roditelji bez čije moralne i financijske pomoći ne bi mogli realizirati ovo natjecanje i zbog toga im veliko hvala, poručuju mažoretkinje. 

 

Ostavi komentar