DVD Vularija: Gotovo 80% proračuna potrošeno je na nabavku navalnog vozila i vatrogasne opreme!

Društvo Vularije je u protekloj godini raspolagalo s rekordnim proračunom od 414.403,41 kn. Veliku većinu odnosno oko 390.000,00 kn osigurala je Općina Orehovica. Gotovo 80% proračuna potrošeno je na nabavku navalnog vozila i vatrogasne opreme. Nabavljeno je navalno vatrogasno vozilo M.A.N koje je u mogućnosti prevesti 7 operativnih članova.

Opremljeno je s visokotlačnim sklopom i 2 brza vitla od 50 metara, rasvjetnim stupom, VMŠ-om s svim pripadajućim cijevima i armaturama, vatrogasnim ljestvama, vitlom za izbavu od 12 tona, agregatom za električnu energiju, ručnim i mobilnim radio sustavima “Motorola”, pumpom za ispumpavanje voda s pripadajućim cijevima i armaturama, osobnom zaštitnom odjećom i obućom za 7 operativnim članova.

Uz to u protekloj godini društvo se opremilo s 9 novih vatrogasnih opasača tip-B “Haberkorn”, prijenosnim računalom, te je održavalo i servisiralo postojeću opremu. Skupštini je prisustvovao i sam načelnik Općine Orehovica Franjo Bukal koji je od društva primio zahvalnicu za poseban doprinos u razvoju i opremanju društva.

Bukal je pohvalio rad društva te predao društvu 2 nova kompleta aparata za zaštitu dišnih organa MSA s rezervnim kompozitnim bocama. Predsjednik društva Kristijan Železnjak koji je i predsjedao skupštinom u ime upravnog odbora i zapovjedništva zahvalio se Tomislavu Čurila na 15 godišnjem uspješnom obnašanju dužnosti zapovjednika društva te mu tom prigodom predao prigodnu zahvalnicu i novu kacigu Rosenbauer HEROS TITAN. Bratsko društvo DVD Čučerje iz VZ Grada Zagreba na čelu s predsjednikom Darkom Mužicom društvo je iznenadilo vrlo vrijednim poklonom motornom pilom marke STIHL.

Ispred VZMŽ-a tajnik Nikola Besedić uručio je uvjerenja i diplome za 4 vatrogasca I. klase, 2 dočasnika, 2 dočasnika I. klase, te 2 polaznika tečaja za rad u vatronetu. Spomenica za 60 godišnji rad uručena je Pavlu Baratuši, za kojeg je napomenuto da je bio prvi strojar na vatrogasnoj motornoj štrcaljki u društvu te izučio mnogo generacija strojara za rad na VMŠ-u. Ispred organizacije veterana VZMŽ-a skupštini je prisustvovao Ivan Novak predsjednik organizacije, te uručio 7 plaketa vatrogasni veteran članovima društva.

Društvo je konstatiralo da je opremljenost vozila na nekih 40% te će se u idućoj godini sukladno donesenom planu rada opremljenost vozila podići na 80%. Također u planu rada je predviđen intenzivan rad s mladeži i pomladkom, kao i čišćenje i održavanje šumskih požarnih puteva koji dugi niz godina nisu bili održavani i onemogućuju nesmetan pristup novom navalnom vozilu. Radno predsjedništvo je skupštini rad u protekloj godini uz pisana izvješća prezentiralo kroz zanimljivu prezentaciju te omogućilo lakše praćenje i donošenje odluke o prihvaćanju podnijetih izvješća. Samu prezentaciju rada društva pohvalio je i Franjo Bukal, načelnik općine Orehovica te pohvalio transparentnost i točnost u ispunjavanju zacrtanih ciljeva.

Ostavi komentar