DVD ŠANDOROVEC održao svoju skupštinu: Ostvarili su ukupno 23 nastupa na 17 natjecanja!

Održana je izvještajna godišnja Skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva Šandorovec.

Temeljem odredbi Zakona o vatrogastvu Republike Hrvatske te procjenom Plana zaštite od požara i eksplozija za područje grada Čakovca, DVD Šandorovec je dobrovoljna, stručna, humanitarna, samostalna i nestranačka udruga u oblasti zaštite od požara. Društvo je svrstano u Kategoriju ostala društva, a područje djelovanja je naselje Šandorovec.

Društvo danas broji ukupno 85 člana. Od tog broja, 45 člana starijih je od 18 godina.

Struktura operativnog članstva prema vatrogasnim zvanjima je jedan počasni vatrogasnog časnik, jedan vatrogasni časnik I. klase, jedan vatrogasni časnik, dvoje vatrogasnih dočasnika I. klase, dvoje vatrogasnih dočasnika, 8 vatrogasaca I. klase, 17 ispitanih vatrogasaca i 11 članova bez temeljnog ispita. 10 članova postrojbe posjeduje važeća liječnička uvjerenja. Vatrogasna mladež i pomladak ima 40 članova.

U protekloj 2018. Godini imali su 4 intervencije. 3 su bile tehničke intervencije: osiguranje spaljivanja vuzmenke, osiguranje 2.polumaratona Zrinskih, spaljivanje granja nakon Vuzmenke , te 1 intervencija gašenja požara – manje složena. U mjesecu zaštite od požara imali su niz aktivnosti od kojih izdvajamo: 05.05.2018. godine pod pokroviteljstvom Grada Čakovca obilježili su 90-tu obljetnicu DVD-a Šandorovec. Također u mjesecu zaštite od požara izvršili su pregled ispravnosti izvora vode, prirodnih crpilišta vode, bunara, hidrantske mreže, vanjskih ormarića sa opremom. Posjetili su vrtić Zvjezdice u Šandorovcu i upoznali djecu sa vatrogasnim aktivnostima. Izvršen je pregled domaćinstava, javnih objekata, podijeljeni su preventivni letci.

Natjecateljski dio godine započeo je sudjelovanjem na 4. Utrci vatrogasaca u Merhatovcu. Posebnu pozornost posvetili su radu sa vatrogasnim podmlatkom i mladeži DVD-a koja je svoje nastupe iskoristila kao pripremu za nastup na državnom natjecanju u Zadru.

Ostvarili su ukupno 23 nastupa na 17 natjecanja.

Na natjecanjima osvojili su 3×1 mjesto, 3×2 mjesto, 6×3 mjesto, 3×4 mjesto, 2×5 mjesto, 2×6 mjesto, 1×8 mjesto, 2×10 mjesto, 1×13 mjesto.

No najveći uspjeh u povijesti DVD-a je osvajanje 2. mjesta na 13. Državnom natjecanju mladeži u Zadru održano 29.09.2018. godine.

Članice MŽ DVD-a u sastavu: VALENTINA ZANJKO, ANITA DROŽĐEK, ELENA TOMAŠIĆ, ANA MEŠTRIĆ, MIA VARGA, LARA PETAK, TENA HERAK, KARLA TALAN, EMA JAZVIĆ, ANDREJA KOS, na čelu sa mentoricom KARLOM ČREP ostvarile su najbolji rezultat u muškoj i ženskoj konkurenciji mladeži sa postignutom vježbom od 48,5 sekundi i štafetom od 74 sek.

Na temelju tog rezultata članice MŽ nastupit će na međunarodnom natjecanju (CTIF) u Švicarskoj ( grad Martigny) koje će se održati od 14.07.-21.07.2019.

U svom emotivnom govoru predsjednik DVD-a Dejan Tomašić zahvalio se svima koji su na bilo koji način pridonijeli ovom povijesnom natjecateljskom rezultatu za DVD Šandorovec.

08.09.2018. organizirali su 9. Memorijal Oreški-Carović-natjecanje vatrogasne mladeži i podmlatka uz sudjelovanje 23 ekipe.

Tijekom prošle godine nabavili su i pregršt opreme u sklopu opremanja Društava VZG-a Čakovec, pa je tako nabavljen komplet usisnih cijevi i usisna košara, jedan par mobilnih radio stanica i prijenosno računalo. Od ostale opreme nabavljena su radna i svečana odijela, te košulje.

Na kraju Skupštine dodijeljena su i uvjerenja, spomenice i diplome: Uvjerenja za položena zvanja primili su Dominik Zanjko i Damir Tomašić za zvanje ispitani vatrogasac.

Spomenicu za 10 godina djelovanja u vatrogastvu primile su Olga Klarić, Slavica Mihaljuš, Mia Varga, Lara Petak, Tena Herak, Karla Talan, Valentina Zanjko te Anita Droždek. DVD Šandorovec dodijelio je DVD-u Branjin Vrh kip Svetog Florijana povodom 10 obljetnice potpisivanja povelje o prijateljstvu. DVD Šandorovec dodijelio je i kumovima Carović kip Svetog Florijana za poseban doprinos i pomoć u radu društva.

Zlatnu plaketu predsjednik Tomašić podijelio je viceprvakinjama XIII Državnog natjecanja vatrogasne mladeži održanog 2018, ekipi ženske mladeži; Valentina Zanjko, Anita Drožđek, Elena Tomašić, Ana Meštrić, Mia Varga, Lara Petak, Tena Herak, Karla Talan, Ema Jazvić, Andreja Kos.

Plaketu su primili i mentori ekipe mladeži Karla Črep i Dino Janušić, kondicijski trener Zvonko Horvatić, te pomagačice Marta Črep i Sara Meštrić. Skupštini su se odazvali predsjednik VZMŽ Mario Medved, koji je pohvalio rad vatrogasnog društva, čestitao na postignutim uspjesima posebice na osvojenom 2. mjestu ekipe mladeži žene na Državnom natjecanju, te ukratko predstavio novi ustroj vatrogastva RH. Pohvale je uputio i predsjednik gradskog vijeća grada Čakovca Jurica Horvat, predsjednik savjeta mladeži VZ Međimurske županije Hrvoje Novaković, predstavnik kluba veterana VZMŽ Franjo Dolar, te predsjednik pobratimljenog društva Branjin Vrh Vjekoslav Dobranić.

Ostavi komentar