Dodatnih 350.000 kuna iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU za pješačku stazu u ulici Matije Gupca u Murskom Središću

Dražen Srpak primio je ugovor vrijedan 350.000 kuna koji mu je uručio državni tajnik Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU Velimir Žunac

Najstarija ulica u Murskom Središću niz je godina bila u lošem stanju, a zbog svog je izgleda, širine i kuća koje su u mnogim slučajevima smještene tik uz cestu vrlo zahtjevna za sanaciju. Trenutno se radi na potpunoj sanaciji ulice i izgradnji pješačke staze. Uz blizinu šetnice uz rijeku Muru i svih sadržaja postavljenih na šetnici, Ulica Matije Gupca ubrzo će postati ono što je u povijesti i bila – središnja i najljepša ulica naselja. Iako najstarija ulica, izgradnjom će ubrzo postati najnovija.

Gradonačelnik Dražen Srpak potpisao je ugovor za dodatnih 350 tisuća kuna koje je osuiguralo Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU za izgradnju pješačke staze u ulici Matije Gupca. Ugovor o sufinanciranju uručio je državni tajnik ministarstva Velimir Žunac.

U tijeku je javna nabava za izgradnju pješačke staze, a otvaranje ponuda će biti u ponedjeljak 19. travnja. Rok završetka kompletne rekonstrukcije ulice je 1. kolovoza ove godine. Za veću sigurnost prometnim elaboratom ograničit će se brzina kretanja na 40 km/h, a za ljepši izgled spomenute ulice  cvijećem i ukrasnim biljem uredit će se okoliš kapelice sv. Ane i zvonika sv. Barbare.

Grad Mursko Središće na natječaj Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU prijavio je projekt rekonstrukcije ulice Matije Gupca u Murskom Središću. Za navedeni projekt odobrena su sredstva u visini od 350 tisuća kuna. Radovi na rekonstrukciji ulice iznose 4 milijuna kuna. S obzirom na to da je navedena investicija u 2020. i 2021. godini bila planirana za financiranje isključivo iz proračuna grada, a u međuvremenu je od MRRFEU odobren iznos sufinanciranja projekta, odlučeno je da se oslobođeni iznos iz proračuna prenamijeni za izgradnju pješačko staze kako bi se projekt rekonstrukcije Matije Gupca u cijelosti završio. Ujedno je i projekt rekonstrukcija ulice Matije Gupca prijavljeni na Ministarstvo graditeljstva, prostornog uređenja i državne imovine. Ukupna vrijednost radova na rekonstrukciji ulice Matije Gupca iznositi će 5,3 milijuna kuna.

 

Ostavi komentar