Liječnici čakovečke bolnice: Zgroženi smo javnim istupom našeg ravnatelja Novinščaka

tomislav novinščak
Tomislav Novinščak, ravnatelj ŽB Čakovec, dao ostavku

Svojom izjavom koju je dao u podnevnom Dnevniku HRT još 1.travnja, ravnatelj ŽB Čakovec, Tomislav Novinščak, zgrozio je svoje bolničke kolege. Tako piše u dopisu kojeg su u našu redakciju poslali članovi HUBOL-a čakovečke bolnice. Što su sve još spomenuli donosimo u nastavku.

– Članovi Hrvatske udruge bolničkih liječnika, a osobito članovi iz Čakovca, zgroženi su posljednjim javnim istupom ravnatelja Novinščaka vezanim uz odgodu pravovremenog uzimanja lijeka, koje nonšalantno i pomalo s podsmijehom naziva “terapijskom širinom uzimanja terapije”, pri tome je potpuno pogrešno definirajući.

Mi kao liječnici, stručnjaci u svojoj profesiji, svakodnevno bolesnicima objašnjavamo koliko je važno uzimanje lijeka u pravilnim redovitim razmacima, a ova izjava baca kamen pomutnje na te naše napore. Tim više, što ta izjava dolazi od osobe koja je ne samo ravnatelj jedine bolničke ustanove u županiji, već i docent, doktor znanosti i predavač na studiju medicinskih struka, pa želimo vjerovati kako je ova izjava dana nepromišljeno u javnom istupu, jer vjerujemo kako kolega zna što pojam terapijske širine znači.

Ovime se članovi HUBOLa ograđuju od gore spomenute izjave, označujući je površnom, nestručnom, čak i opasnom za bolesnike, osobito za povjerljiv odnos liječnika i bolesnika, piše u priopćenju koje potpisuje IO HUBOLa i članovi HUBOLa Čakovec.

Ostavi komentar