Do dječjeg odjela čakovečke knjižnice uskoro i dizalom!

knjiznica Čakovec dizalo (1)
Ljiljana Križan, ravnateljica Knjižnice "Nikola Zrinski" Čakovec

Na objektu dječjeg odjela knjižnice “Nikola Zrinski” Čakovec započeli su građevinski radovi potrebni za dogradnju dizala. Rekonstrukcija postojeće građevine i dizalo u funkciji bi trebali biti početkom prosinca, kazala nam je ravnateljica knjižnice Ljiljana Križan:

– Već smo prije najavili da će ovaj naš novi prostor dobiti i dizalo. Financijska sredstva dobili smo od Ministarstva kulture pedeset posto, a pedeset posto financira Grad Čakovec. Očekujemo da će radovi biti gotovi početkom prosinca. Knjižnica će dobiti dizalo i time ćemo omogućiti svim korisnicima posebice majkama s djecom u kolicima i invalidima da koriste sve usluge naše knjižnice. Također će i svi posjetitelji naših programa u multimedijalnoj dvorani lakše doći na događanja. Novčana sredstva su bila osigurana već početkom ljeta i radovi su mogli već i prije krenuti. Međutim tek u trećem krugu provedenog natječaja za odabir izvođača radova uspjeli smo i dobiti nekog da se javi za ugradnju dizala odnosno izvođača radova. Svi građevinari jednostavno imaju toliko posla da ih se mora jednostavno čekati.

Ravnateljica Križan najavljuje također i atraktivna gostovanja i događanja u jesenskim programskim sadržajima na dječjem i općem odjelu. Poseban naglasak bit će na događanjima organiziranim u Mjesecu knjige.

foto: rr

Ostavi komentar