-3.4 C
Čakovec
Četvrtak, 9 veljače, 2023

Djeca uvela Čakovec u advetsko raspoloženje

Advent u Čakovcu 2022. od 26. studenog do 24. prosinca zamišljen je kao spoj tradicionalnog i modernog, s naglaskom na obitelj i zajedništvo.

Osim već dobro poznatih sadržaja donosi i niz noviteta, a iako su programi namijenjeni svim generacijama najviše ih je posvećeno djeci i mladima.

Upravo su oni otvorili ovogodišnji čakovečki Advent. Božićna priča krenula je mimohodom Gradskog puhačkog orkestra i Čakovečkih mažoretkinja centrom Čakovca, a nastavila se u Centru za kulturu Čakovec “Bijelom čarolijom” – Bajkom o božićnoj jelki u izvedbi dječjih vrtića: DV Cipelica, Prugi, Dječja mašta, Cvrčak – PO Maslačak, Kazališne skupine DV Cipelica – Trinaestići, Studia suvremenog plesa Teuta, plesne skupine OŠ Belica, Dječjeg zbora Čakovečki mališani i Čakovečkih mažoretkinja.

Za božićnu bajku, priču, scenarij i režiju potpisuje Gordana Šoltić Siladi, u glavnim ulogama su Suzana Kovač, Nives Lisjak i Gordana Šoltić Siladi, za tehniku i glazbu zaslužna je Roberta Taradi, dok za scenografiju i kostime Petra Mićanović i Samira Abuzeid.

Spomenimo kako je nastupe pratio do posljednjeg mjesta ispunjen CZK, redom ponosnih roditelja, obitelji, baka i djedova, među kojima je bila i gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini koja je istakla kako je ponosna na čakovečke mališane i način na koji su Turističkoj zajednici grada Čakovca pomogli u otvaranju Adventa u Čakovcu, te pozvala sve da budu dio mnogobrojnih aktivnosti pripremljenih u predblagdansko vrijeme samo za njih, kao i humanitarnog koncerta “I ja bih na more”. Koncert u organizaciji Društva Naša djeca Čakovec održat će se u Centru za kulturu u ponedjeljak, 28. studenoga od 18 sati.

Advent u Čakovcu
Mališani u adventskom programu

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

42,000FanoviLajkaj
613SljedbeniciSlijedi
800PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE