21.7 C
Čakovec
Subota, 3 lipnja, 2023

Dina i Danica Horvat iz Male Subotice ručno izrađuju mirisne suvenirske sapune

Međimurje obiluje kreativcima i umjetničkim dušama, a još jedna potvrda koja o tome svjedoči stiže nam u formi domaće radinosti pod nazivom Dinin kutak. Mama i kćer postale su prave majstorice u izradi personaliziranih suvenirskih ručno rađenih mirisnih sapuna koji su idealan poklon za razne prigode!

Dina je sve započela i “navukla” mamu

Dina Horvat je završila četverogodišnju kozmetičku školu: 3 godine u Čakovcu te godinu doškolovanja u Varaždinu. Oduvijek je bila sklona prirodnoj kozmetici i zdravoj njezi tijela (i duha) te ju je tijekom 2014. godine put odveo i do tečaja za izradu prirodnih sapuna u Zagrebu.

Odmah je prigrlila novostečeno znanje i bacila se na posao, a, kako su reakcije bližnjih bile fantastične, odlučila je pokrenuti i vlastiti posao. Nastao je Dinin kutak, a majka Danica Horvat, inače računovotkinja, isprva je samo pomagala.

– Mogu vam reći da me ubrzo sve to s proizvodnjom sapuna “preuzelo”. Zadesila nas je i životna nesreća te mi je boravak u našoj maloj radionici postao ventil za otpuštanje nagomilanog stresa i tuge pa sam zaista počela uživati u tome, kaže nam Danica i nastavlja:

– Dina, poduzetna kakva jeste, paralelno je pokretala i vlastiti studio za masažu pa sam postepeno preuzela veći dio poslova u Dininom kutku. Sve stignemo, radi se samo o dobroj organizaciji, kaže nam Danica uz širok osmijeh.

Pokloni za sve prigode

I zaista, pogledate li malo njihovu facebook stranicu, vidjet ćete da ove dvije poduzetnice zaista stignu i mogu sve: izrađuju suvenirske sapune svih boja, mirisa i oblika, a posebnost su im sapuni s motivom, crtežom, fotografijom ili tekstom po želji umetnutim u sapun.

U dosadašnjem iskustvu, izrađivale su personalizirane sapune za prigode poput djevojačkih i momačkih večeri, vjenčanja, krštenja, prve pričesti, krizme, “baby shower”-a tj. darivanja prije rođenja djeteta, posjeta babinji, rođendana, raznih godišnjica i obljetnica i sl.

 

Kako do prirodnih suvenirskih sapuna

Dinin kutak čest je izlagač na prigodnim sajmovima poput nadolazećeg Festivala cvijeća, jagoda i tradicije, Porcijunkulova, Jeseni u gradu Zrinskih i sličnih sajmova izvan Međimurja pa svakako potražite njihov štand i osobno se uvjerite da Danica i Dina “znaju znanje”.

Možete svakako to učiniti i ranije tako da naručite njihove “mirišljavce”  putem facebook stranice, e-maila: [email protected] ili na broj +385 91 735 2889.

Birati možete između 15 različitih mirisa koji su iskombinirani po vlastitoj recepturi iz prirodnih materijala, izgled birate po vlastitoj želji, a cijena se formira po težini finalnog proizvoda i može iznositi 1 euro ili više.

(foto: Zlatko Vrzan, Dinin kutak)

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,596FanoviLajkaj
612SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE