15 C
Čakovec
Četvrtak, 31 kolovoza, 2023

Dan Selnice: Nagrađeni Alen Kontrec, Andreja Turk i Mladen Malekoci!

Općina Selnica obilježila je danas i proslavila 30. godina postojanja općine, Dan općine i blagdan svog nebeskog zaštitnika sv. Marka.

Svečana sjednica Općinskog vijeća tim je povodom održana u staroj školi. Na samom početku prisutnima se obratio predsjednik Općinskog vijeća Nikola Hren.

Mišljenja sam da možemo biti ponosni na našu općinu. Izgledom se sve više mijenja, poprima obrise moderne i suvremen općine koja postaje sve ugodnija za život, istaknuo je tom prilikom Hren i dodao da ga posebno vesele znatna ulaganja u djecu i obrazovanje.

Predsjednik Općinskog vijeća Nikola Hren

– Mnogo toga je ostvareno, ali pred nama je još puno projekata, zaključio je i zahvalio svim vijećnicima, općinskim djelatnicima i načelniku na dosadašnjem radu.

Poduži je govor nakon toga održao načelnik Ervin Vičević, koji se osvrnuo na probleme lokalne samouprave. Spomenuo je inflaciju u graditeljskom sektoru, mizernu visinu plinske rente, veliki broj nerazvrstanih cesta, zatim nulte prihode od cestarina te poreznu reformu kojom je teret povrata poreza građanstvu pao na lokalnu samoupravu.

Spomenuo je nužnost daljnje decentralizacije, kao i povećanje plinske rente, vjerojatno nadajući se pri tome da ga je netko od prisutnih gostiju, posebno izaslanika Vlade i saborskih izaslanika čuo i da će ove probleme prenijeti onima koji to mogu riješiti.

Načelnik Selnice Ervin Vičević

Na kraju se dotaknuo i problema s izgradnjom DVD-a Selnica. – Općina sada ni na koji način ne može podići krediti ili biti jamac DVD-u Selnica, ali slušajte dobro dalje, ako bi, ne daj Bože DVD došao u neodrživo stanje, tada općina preuzima udrugu i naravno sve dugove, i onda bi se za to očito smjela zadužiti, dodao je u nastavku i zahvalio županu Posavcu na organizaciji sastanka s OTP bankom od koje očekuju odgovor o mogućem kreditiranju.

U svom se govoru osvrnuo i na darovanje nekretnina općini, odnosno dio igrališta NK Zebanec.

Općina ima manji suvlasnički dio i čekamo da RH svoj dio daruje općini kako bi se mogli riješiti imovinsko pravni poslovi i kako bi općina postala jedini vlasnik, a to već traje sedam godina, istaknuo je Vičević.

To ga posebno ljuti jer imaju gotov projekt izgradnje dječjeg igrališta i teretane na otvorenom koji je prihvaćen od strane LAG-a s 330 tisuća kuna i trenutno je na čekanju u Agenciji za plaćanje u poljoprivredi jer nisu riješeni imovinski odnosi.

Dan općine bila je prigoda i da se nagrade najzaslužniji pojedinci u Općini Selnica.

Župan Matija Posavec, nagrađeni Mladen Malekoci, načelnik Ervin Vičević, nagrađena Andreja Turk i Alen Kontrec, gradonačelnik Murskog Središća Dražen Srpak i predsjednik OV-a Selnica Nikola Hren

Plaketa općine dodijelila se mještaninu Alenu Kontrecu, inače svjetskom prvakom u jiu-jitsu, dok su zahvalnice općine otišle Andreji Turk, sportskoj aktivistici i predsjednici udruge Sport za sve te Mladenu Malekociju, mještaninu iz Zebenec Sela za izgradnju tamošnje kapelice.

Svojim nastupom svečanost je dodatno oplemenila violinistica i pjevačica Martina Sabljak, kao i Zrinska Garda te Selničke mažoretkinje koje su dočekale goste na samom ulazu u dvoranu.

Pogledajte tko je sve bio danas u Selnici!

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
610SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE