CRNA zastava na zgradi Centra za socijalnu skrb u Čakovcu: Danas i sutra ne primaju stranke

socijalni radnici
Crna zastava na zgradi Centra za socijalnu skrb u Čakovcu nakon ubojstva kolegice u Đakovu

Jučerašnji zločin u Đakovu zgrozio je cijelu Hrvatsku. Podsjetimo, policija je u utorak oko 20.10 sati, u blizini autoceste A5, uhitila Andriju D. (61). Osumnjičenika za ubojstvo socijalne radnice Blaženke Poplašen (50) i teško ranjavanje njenog kolege Ivana Pavića (35), po dojavi ljudi, pronašli su u polju između Đakova i mjesta Selci Đakovački.

Ranjeni pravnik Centra za socijalnu skrb Ivan Pavić (35) i dalje je u kritičnom stanju, a iz osječkog KBC-a u srijedu ujutro rekli su kako se stalno provode mjere intenzivističkog liječenja, piše 24sata.

Ravnateljica đakovačkog Centra za socijalnu skrbu Dubravka Petrović rekla je za N1 kako su zgranuti ovim zločinom.

– Nikada radeći ovaj posao nismo očekivali da će nam se dogoditi ovakve stvari. Naš posao se sastoji u pomaganju ljudima, mislili smo da smo mi ti koji možemo nešto učiniti. Slučaj nas je zaprepastio. Nismo u mogućnosti raditi. Danas i sutra ne radimo, nadam se da će stranke shvatiti. Pokop naše kolegice je sutra u 16h na mjesnom groblju u Đakovačkim Selcima. Teško nam je, jako teško – rekla je. Kaže kako se radi o bezumnom činu koji nitko nije mogao predvidjeti. Dodaje i kako se radilo o teškoj stranci te da su u nekoliko navrata zbog njega slali dopise policiji i liječnicima.

Facebookom se dijele i fotografije s natpisom Jedna od nas kako bi se upozorilo na tragediju. HRT javlja kako su se socijalni radnici preko društvenih mreža dogovorili da na posao dođu u crnini te da se oni koji mogu okupe pred Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u 12.10 sati, kako bi upozorili na svoj položaj. Neslužbeno doznaju i da je ministrica Nada Murganić uputila centrima za socijalnu skrb u državi naputak prema kojem sljedeća dva dana ne moraju raditi sa strankama te ne moraju svi doći na posao, nego će biti dovoljno da organiziraju dežurstvo.

Crna zastava danas je postavljena i na zgradu Centra za socijalnu skrb u Čakovcu. Iz Centra poručuju kako danas i sutra ne primaju stranke, te je organizirano dežurstvo za hitne slučajeve. 

Alenka Bilić ravnateljica Centra za socijalnu skrb u Čakovcu samo je kratko poručila kako su svi u šoku zbog jučerašnjeg stravičnog događaja u Đakovu. 

Foto: Zlatko Vrzan

 

Ostavi komentar