Čiji je vrt najljepši dodjela priznanja i nagrada ambasadorima zelenog Međimurja!

Turistička zajednica Međimurske županije u suradnji s Međimurskim novinama i ove je godine organizirala dodjelu priznanja u akciji Čiji je vrt najljepši. Već četvrtu godinu traje nagradni natječaj u kojem predstavljamo prekrasno uređene međimurske okućnice. Svaki vrt ima svoje posebnosti, te vlasnici unose vlastiti izričaj i stil. To su pokazali i ove godine. Čak 22 ambasadora zelenila otvorili su nam vrata svojih domova i pokazali što sve rade vrijedne međimurske ruke. 

Marljivim Međimurcima priznanja su uručili direktor Međimurskih novina Tomislav Novak, župan i ujedno predsjednik Turističke zajednice Međimurske županije Matija Posavec.

Tijekom lipnja, srpnja i kolovoza obišli smo 22 sudionika iz cijelog Međimurja. S nekima je to ponovni susret budući da su redovni sudionici ovog natječaja. Ipak, najviše je bilo novih kandidata koji su nas s ponosom proveli kroz svoju okućnicu i samozatajno se pohvalili njenim uređenjem.  Žalimo što iz donjeg dijela Međimurja nije stiglo više prijava. No, natječaj ide i dalje pa se nadamo da ćemo i iz tog kraja imati sudionike jer, koliko se može vidjeti, lijepo uređene okućnice i balkoni, svima su u našem kraju prioritet.  Sastav našeg žirija su Vlasta Vugrinec, Božena Malekoci Oletić, Sanja Heric i Dora Vadlja. Žiri je imao težak zadatak odabrati one najbolje.

Priznanja za sudjelovanje u natječaju Čiji je vrt najljepši dobili su Kristina Kozar iz Ivanovca, Spomenka Marciuš iz Nedelišća, Marija Cmrečak iz Murskog Središća, Ana Perčić iz Žabnika, Marijana Ciglarić iz Dunjkovca, Ivan Dobranić iz Novog Sela Rok, Alen Veseli iz Šenkovca, Ljubica Ribić iz Podturna, Rozina Fučko iz Ivanovca, Katarina Sarić iz Mačkovca, Sanja i Norbert Vebarić iz Svetog Urbana, Marija Varga iz Pribislavca, Marija Prekupec iz Gardinovca, Marija Kerovec  iz Podturna, Marija Ivanović  iz Goričana, Marija Lovrek iz Nedelišća, Ana Kranjčec  iz Štefanca, Mišel Rubin iz Dunjkovca, Ivan Mesarić iz Plešivice, Ružica i Stanko Takač iz Žabnika, Marija Jambrošić iz Podturna, te Agneza i Ivan Juras iz Orehovice.  

Prvo mjesto i nagrada poklon bon BAT-a u vrijednosti od 1000 kuna pripala bračnom paru Šakač, Ružici i Stanku iz Žabnika.

Drugo mjesto i nagrada poklon bon u BAT-u u vrijednosti od 500 kuna ide Mihaeli i Mišelu Rubinu iz Dunjkovca. Treće mjesto i nagrada poklon bon u BAT-u u vrijednosti od 300 kuna dobiva Ivan Dobranić iz Novog Sela Rok. Posebne nagrade dobivaju Kristina Kozar iz Ivanovca za naj cvijet akcije i Marija Prekupec iz Gardinovca za najoriginalniju dekoraciju u vrtu.

Foto: Zlatko Vrzan

Ostavi komentar