Božićni niz koncerata u CZK Rudar nastavio Dominik Padarić student Kraljevske glazbene akademije u Ujedinjenom Kraljevstvu

Dominik Padarić
Dominik Padarić na koncertu u CZK Rudar

U božićnom nizu koncerata u CZK Rudar u Murskom Središću nastupio je i Dominik Padarić, student Kraljevske glazbene akademije u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Dominik Padariće je u ovom centru rado viđen gost. Publika ga je pdoržala i priliko odlaska na Kraljevsku glazbenu akademiju u UK. U proteklih godinu i pol imao je prilike raditi s eminentnim glazbenicima, pedagozima i diregentima te sudjelovati na seminarima i masterclassovima BBC televizije, Londonskog simfonijskog orkestra, Škotske opere, Kraljevne opere u Londonu te na različitim radionicama profesora s američkog Yale universiteta te Glazbene akademije u Beču. Operno pjevanju studira u klasi britanskog baritona, profesora Quentina Haynesa. Bilo ga je divno ponovno slušati na domećem terenu.

Dvorana Centra za kulturu Rudar bila je popunjena do posljednjeg mjesta, a mnogobrojne ljubitelje glazbe Dominik je oduševio svojim izvedbama koje su bile u duhu Božića poput pjesama.Veselje ti navješćujem, O, Tannenbaum, Pada snijeg.

Gošća na Dominikovom koncertu bila je Gabriela Hrženjak – mlada Viničanka koja je operno pjevanje studirala na Akademiji u Ljubljani, a trenutno studira u klasi profesorice Lidije Horvat-Dunjko na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.

Uz Dominika i Gabrielu na koncertu su nastupali Patrik Zamuda – student klavira na Glazbenoj akademiji u Grazu, Marinko Hodić, Martin Zamuda, Nikola Mikulić i Svetomartinske folklorašice.

Gradonačelnik Dražen Srpak zahvalio se i čestitao Dominiku na ovako prekrasnom koncertu te mu je poželio puno uspjeha u daljnjem studiranju. Također je iznio kako je veoma ponosan što je ovako mladi i talentirani glazbenik upravo iz našeg područja i kako vjeruje da će se Dominikov koncert i iduće godine održati u Centru za kulturu Rudar.

 

 

Ostavi komentar