BIKE FOR EUROPE 2018: Bicikliranje od Preloga preko Murskog Središća do Sajma sigurnosti i prevencije u Čakovcu

Bike for Europe
Na bicikliranje unutar projekta "Bike for Europe" pozvale su Marija Prekupec, Marina Payerl - Pal i Irena Branović

Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije i Policijska uprava Međimurska nositelji su projekta “Bike for Europe”. Aktivnosti unutar projekta predstavile su danas u prostoru Zavoda prim. Marina Payerl – Pal, dr.med., ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, Marija Prekupec, dipl.med.tech iz Djelatnosti za javno zdravstvo i Irena Branović, policijski službenik za preventivu u cestovnom prometu Policijske uprave Međimurske.

“Bike for Europe” je prekogranična biciklistička tura čiji je cilj promocija biciklizma, održivog i aktivnog sustava prijevoza, tjelesne aktivnosti i međunarodne suradnje.

bike for europe (7)

Glavni događaj najavljen je za petak 21. rujna. Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije organizirat će u suradnji s Policijskom upravom Međimurskom te uz pokroviteljstvo Međimurske županije i gradova Preloga, Murskog Središća i Čakovca biciklističku turu kojom će se povezati sva tri međimurska grada gdje će istovremeno biti provedene i “Biciklijade za najmlađe”. Biciklijade će biti organizirane u Prelogu od 8:30 do 9:15 na prostoru OŠ Prelog, u Murskom Središću iza Centra za kulturu “Rudar” od 10:15 do 11 sati te u Čakovcu na pješačko-biciklističkom poligonu kod SRC Mladost od 11:15 do 12 sati. Za djecu vrtićke dobi bit će osigurane promotivne majice.

Bicikliranje unutar projekta “Bike for Europe” provodi se unutara kampanje NOwWeMOVE. Tog će petka 21. rujna skupina biciklista krenuti u 9 sati iz Preloga prema Murskom Središću pa u smjeru Čakovca (Prelog, Čehovec, Sv. Juraj u Trnju, Palinovec, Turčišće, Domašinec, Dekanovec, Podturen, Peklenica, Mursko Središće, Štrukovec, Žiškovec, Šenkovec, Čakovec). Dolazak u Čakovec predviđa se oko 12 sati. Cilj je dolazak na Sajam sigurnosti i prevencije koji će se ove godine organizirati u dvorani Graditeljske škole Čakovec. Glavna tema ovogodišnjeg Sajma sigurnosti su upravo preventivne aktivnosti namijenjene učenicima i roditeljima kao svakodnevnim sudionicima u prometu. 

Donirajte kilometre

Svi koji žele podržati ciljeve “Bike for Europe” projekta mogu se uključiti tako da doniraju kilometre koje će proći biciklom do 22. rujna ove godine (više o tome na poveznici: https://nowwebike.nowwemove.com/contribute/). Ako se prikupi 3 milijuna kilometara, ždrijebom će biti izvučena jedna nevladina organizacija koja skrbi za izbjeglice, te će joj biti donirano 100 bicikala. Do sada je već prikupljeno više od 4 milijuna kilometara, a uključilo se više od 9 tisuća sudionika.

Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije sudjeluje u projektu “Bike for Europe” od 2015. godine, a u kampanji NOwWeMOVE od 2012. godine, zatim u NowWeBIKE projekt te obilježavanje Europskog tjedna sporta, a sve u cilju poticanja građanstva svih generacija na kretanje i zdrav način života.

foto: rr

Ostavi komentar