ANKETA pod vurom: Zašto građani izbjegavaju vožnju vlakom do Zagreba?

Anketa pod vurom
Anketa pod vurom

Mnogi Međimurci rade ili studiraju u Zagrebu i linija koja bi vozila sat vremena do Zagreba mnogima bi značila olakšanje. Ali takve linije do Zagreba trenutno nema, najbrži direktni vlak po voznom redu do hrvatske metropole vozi mrvicu manje od tri sata, ali tome trebate pribrojiti i poslovično kašnjenjenje, pa se putnici i drndaju i duže od tri sata. Pitali smo građane kad su zadnji puta sjeli na vlak za Zagreb, a većina odgovora bila je jednaka – ne sjećaju se ili pred više od par godina. Zašto? Nije isplativo, te ih čeka duga i ne udobna vožnja. 

Danijela Radek, Čakovec – Najviše koristim automobil, a vlakom se nisam vozila već godinama. Sjećam se jedino da sam jednom davno išla do Varaždina.

Nada Vasiljević, Čakovec -Ima puno godina unatrag kad sam se zadnji puta vozila vlakom. Nemam potrebe ići u Zagreb, a proteklih pet godina se nisam vozila sigurno. Da sad i idem negdje na put sigurno ne bih vlakom, nego automobilom.

Danijel Megla, Čakovec -Zadnji puta sam se vozio pred nekih dvije godine. Imamo svoje osobno vozilo pa niti nemamo potrebe ići nekim drugim prijevoznim sredstvo. Uostalom put do Zagreba vlakom je užasno dug i naporan. Da je vlak jeftiniji i brži sigurno bih se vozio.

Bernarda Pekarić, Šenkovec -Moj suprug se vozio vlakom na posao 15 godina u Zagreb. Svako sam ga jutro vozila na onaj nagibni s kojim je vožnja trajala malo manje od dva sata. Sad vožnja traje do 3 sata, a kad se radio nastavak željeznice taj je put znao trajati i do 5 sati. Puno ljudi radi u Zagrebu i nužno je potrebno da imamo dobre i funkcionalne željeznice.

Marijeta Rajter, Šenkovec -Opće se ne sjećam kad sam se zadnji puta vozila vlakom. Nismo više naviknuti voziti se vlakom, kao da je to nešto zastarjelo. Niti mi ne padne na pamet da sad sjednem na vlak do Zagreba. Najsuvremeniji je ipak automobil.

FOTO: Zlatko Vrzan

Ostavi komentar