21.1 C
Čakovec
Subota, 27 svibnja, 2023

RASPLAMSANI sukobi u Donjoj Dubravi – novi prijepor privezište za čamce

Preseljenje privezišta za čamce na lijevu obalu rijeke Drave bila je jedna od točaka dnevnog reda posljednje sjednice Općinskog vijeća Donje Dubrave. Naime, kako stoji u inicijativi tog preseljenja, nezavisnog vijećnika i bivšeg predsjednika Vijeća, Maria Mikulana, čamci su uvijek bili na toj strani Drave, na toj strani su stacionirani i ribiči. U konačnici na lijevoj obali Drave, gradit će se i projekt šetnice koji je kandidiran prema fondovima EU-a.

– Načelnik, Marijan Varga, rekao je vijećnik Mikulan, sam je svojevoljno preselio privezište na suprotnu stranu rijeke i plovila su sada na suhom.

S njim se složio i Dražen Miser (HDZ) dodavši kako trenutna lokacija privezišta nije smislena te da se Općina treba držati projekta prema kojem se čamci privezuju s lijeve strane.

– To je sve u ovlasti načelnika, odgovara načelnik Marijan Varga, koji inače nije prisustvovao sjednici jer je bio u Zagrebu, zajedno s ostalim našim načelnicima i gradonačelnicima kod ministra gospodarstva Dobravčana Darka Horvata. Varga dodaje:

– Niti je prijašnji načelnik slušao Vijeće niti pak ću to ja. I tko kaže da ja moram poštivati i provoditi odluke Vijeća. Sve su to bedastoće. Uostalom, zakon je posložen tako da načelnik kontrolira Vijeće, a ne Vijeće načelnika.

Svoju odluku o preseljenju privezišta, koje po njegovim riječima nije ni predviđeno za lijevu obalu već bi se tamo trebao nalaziti stari mlin, vijećnicima će dostaviti pismeno, ovih dana.

A šetnica uz lijevu obalu rijeke Drave, uz Aglomeraciju, trenutno su najveće investicije na području Općine. Za samu šetnicu, ove je godine u proračunu predviđeno 2,1 milijun kuna dok se vrijednost cijelog projekta kreće oko 22 milijuna kuna. Šetnica bi trebala, turiste, između ostaloga, voditi i do Velikog Pažuta, odnosno ušća rijeke Mure u Dravu. To bi ujedno bio i tematski park na rijeci Dravi te time postao glavna turistička destinacija takve vrste u Međimurju.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,529FanoviLajkaj
612SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE