Dora Rebernik i Hrvatski gudački kvartet za početak bogatog glazbenog svibnja u Rudaru

Dora Rebernik

Grad Mursko Središće šalje priopćenje za medije koje u nastavku u cijelosti prenosimo. 

Svibanj će nositi nekoliko kvalitetnih koncerata u Centru za kulturu „Rudar“, a prvi će biti u nedjelju, 8. svibnja u 18 sati.

Na njemu će nastupiti mlada talentirana glazbenica iz Murskog Središća, Dora Rebernik i Hrvatski gudački kvartet. Rebernik iz Murskog Središća učenica je 7. razreda OŠ Mursko Središće, te 5. razreda Glazbene škole u Varaždinu u klasi profesora Danijela Ota. U toku svojeg petogodišnjeg glazbenog obrazovanja sudjelovala je na brojnim Međunarodnim natjecanjima te na njima osvojila 11 prvih nagrada- od toga 3 puta Laureat i 2 druge nagrade.

Posebno je ponosna što je tri puta nastupala sa Varaždinskim komornim orkestrom u sklopu Varaždinskih baroknih večeri. Oduvijek joj je bila želja imati solistički koncert, te će se navedena u organizaciji sa Gradom Mursko Središće sada i ostvariti. Iako još uvijek učenica osnove škole, svirat će s Hrvatskim gudačkim kvartetom koji sačinjavaju vrsni akademski glazbenici i nastupaju u sastavu:

Alina Gubajdullina, violina 

Lovorka Moslavac, violina 

Lucija Brnadić, viola 

Vinko Rucner, violončelo

 

Ulaz na koncert je besplatan i pozivamo publiku da u što većem broju podrži solistički koncert mlade domaće nagrađivane glazbenice.

(GMS)

Ostavi komentar