Dobre vijesti iz čakovečke bolnice nakon teške nesreće: Otac D. B. (40) i sin (13) iz Čakovca stabilno poslije operativnih zahvata

Teška prometna nesreća koja se dogodila u petak kod Žiškovca

Petak na izmaku obilježila je teška prometna nesreća na prometnici Mursko Središće – Čakovec koja je u ovo ljetno vrijeme česta dionica istočnoeuropskih turista koji idu na Jadransko more. Nažalost, umor ili dekoncetracija upravo vozača iz Poljske, dovela je do žestokog frontalnog sudara oko 11:30 između Žiškovca i Štrukovcu.

Naime, poljski terenac Jeep skrenuo je na suprotnu stranu lijevu stranu ceste i sudario se s osobnim automobilom Toyota dubrovačkim registarskih oznaka kojim je upravljao D. B. rođen 1979. godine s mjestom prebivališta u Čakovcu s kojim se vozio njegov 13-godišnji sin. U stravičnom sudaru teško su ozlijeđeni otac i sin, a još k tome njihov auto se zapalio.

U akciji spašavanja sudjelovali su brojni timovi čakovečke Hitne, na mjesto nesreće brzo su došli i vatrogasci iz JVP-a, tako da su svi unesrećeni od kojih su otac i sin bili u vrlo teškoj situaciji brzinski transportirani u bolnicu gdje se pristupilo njihovom daljnjem zbrinjavanju.

Kako saznajemo u petak kasno navečer iz Županijske bolnice Čakovec, otac i sin su stabilno nakon operativnih zahvata kojima su bili podvrgnuti tijekom dana, tj. izvan su životne opasnosti. I dalje se nalaze na Odjelu intezivne njege čakovečke bolnice i pod budnim okom su dežurnih liječnika, ali ne bi trebalo biti nekih novih komplikacija.

Kao što je javila policija, 13.-godišnji dječak bio je nakon nesreće životno ugrožen. Kako neslužbeno saznajemo imao je itekako ozbiljne ozljede unutarnjih organa, a među ostalim morala mu je biti operirana slezena i još neki unutarnji organi. Također ima frakture koje će se naknadno tretirati. Operateri čakovečki bolnice dali su sve od sebe i stabilizirali njegovo stanje, a idućih dana treba vidjeti što će se još trebati poduzeti u daljnjem tijeku liječenja.

Otac je zadobio također višestruke teške ozljede, prema neslužbenim informacija riječ je o ozljedi vratnog kralješka, nekoliko drugih lomova, a bilo je i unutarnjih ozljeda. I on je podvrgnut operativnom zahvatu i nakon istoga je također stabilno doznajemo od izvora bliskog Ravnateljstvu bolnice.

Što se tiče poljske obitelji (otac, majka i dvoje djece) koja se vozila u “terencu”, njihove ozljede nisu bile teže prirode i zadržani su u bolnici na promatranju.

Prema neslužbenim informacijama iz međimurske policije, nakon otpuštanja iz bolnice, vozač auta zbog težine sudara kojeg je skrivio vjerojatno bit će priveden u prostorije PU međimurske na ispitivanje na okolnosti izazivanja nesreće i drugo. Prema prvim neslužbenim informacija vozač nije vozio pod utjecajem alkohola. Što slijedi dalje, zavisi od odluke DORH-a.

U ovom trenutku, ipak je najvažnije, da su vijesti o zdravstvenom stanju naših mladih sugrađana, posebice 13-godišnjaka koji je nedavno završio sedmi razred jedne čakovečke osnovne škole – ohrabrujuće i vjerujemo da će isto tako biti i sljedećih dana.

Međimurska policija dala je u petak poslijepodne izvanredno priopćenje o ovoj teškoj nesreći u kojem stoji:

– Danas (26. srpnja 2019.) oko 11 sati i 30 minuta na državnoj cesti broj 209, između Čakovca i Murskog Središća dogodila se prometna nesreća između dva osobna automobila.
Na dionici državne ceste između naselja Žiškovec i Štrukovec došlo je do frontalnog sudara između automobila, poljskih nacionalnih oznaka i automobila, dubrovačkih registarskih oznaka. Od siline sudara zapalila su se oba vozila.

Na mjesto događaja upućeni su hitna medicinska pomoć, vatrogasci i policija. Požar na vozilima je ugašen, dok je u čakovečku bolnicu prevezeno šestero sudionika nesreće. Nažalost, prema prvim informacijama iz bolnice, teške ozljede opasne po život zadobili su vozač rođen 1979. godine i putnik iz vozila, dijete rođeno 2006. godine, obojica sudionici nesreće iz osobnog automobila, dubrovačkih registarskih oznaka.

Više o ovoj teškoj nesreći možete pročitati u našim ranijim objavama:

Neslužbeno doznajemo: Dijete (13) čeka operaciju, otac zadobio višestruke prijelome

FOTO Novi detalji strašne nesreće: 13-godišnjak i 40-godišnji vozač bore se za život

 

 

Ostavi komentar