0 C
Čakovec
Subota, 9 prosinca, 2023

Darko Horvat: Lokalna politika kriva što Međimurci nisu osjetili poreznu reformu i veće plaće!

HDZ je svoje kandidate za zamjenike za župana predstavio u srijedu u Gradskoj kavani u Čakovcu. Već ranije Darko Horvata, predsjednik međimurskog HDZ-a, i potpredsjednik HDZ-a i saborski zastupnik predstavljen je kao kandidat za župana.

Kandidat za zamjenika županu Darku Horvatu je Ivan Božić ekonomist iz Murskog Središća. Na predstavljanju je kazao da od završetka školovanja konstantno radi u proizvodnji na upravljačkim pozicijama, a zadnjih pet godina upravitelj je socijalne zadruge Humana nova iz Čakovca koja je vodeći primjer socijalnog poduzetništva u Hrvatskoj.

Drugi zamjenik je čakovečki kirurg dr. Goran Kozjak. Radi na odjelu traumatologije, a od siječnja ove godine je i šef ortopedije i traumatologije u Županijskoj bolnici Čakovec.

– Zahvaljujem stranci na povjerenju. Pristao sam na kandidaturu, jer je za bolnicu, naše pacijente, Međimurce bitan resor zdravstva i jedino se preko Županije, preko lokalne uprave, centrale može napraviti  nešto dobro i za sve naše Međimurce – kazao je dr. Kozjak. Dodao je da misli kao će rezultati na izborima biti dobri.

Darko Horvat zahvalio je svima koji su se “usudili” biti na listi HDZ-a. Naime u Gradskoj kavani je predstavljena i cijela lista kandidata za Međimursku županiju.

U svom obraćanju kazao je da je to pobjednička lista. Dodao je da se Međimurcima baca magla u oči jer sadašnja politika pere ruke i ne smatra se odgovornom za bilo što, a sve ključne probleme prebacuje na Vladu Republike Hrvatske.

– Ne vjerujem i neću dati za pravo aktualnom županu koji tvrdi da politika prvenstveno na lokalnu politiku ne utječe na kvalitetna radna mjesta. Upravo lokalna politika je ta koja gradi poduzetničke zone i investira u poduzetničku infrastrukturu i otvara  radna mjesta, jer načelnici, gradonačelnici i dijelom on sam kao župan odgovorni su za kvalitetu tih radnih mjesta i odabir investitora koje puštamo u naše međimurske poduzetničke zone. Lokalna zajednica je kriva što ne filtrira i ne bira one investitore koji otvaraju kvalitetna radna mjesta koja će doprinjeti tome da prosjek plaća u Međimurskoj županiji bude barem  na razini prosjeka Hrvatkse. Lokalna politika je kriva  poreznu reformu  koja je u drugim krajevima  Hrvatske donijela određene pozitivne efekte da se na području  Međimurske županije nije se osjetila. Oni Međimurci koji imaju niske neto prihode nisu ni osjetili bilo kakav efekt porezne reforme – kazao Darko Horvat.

(BMO foto: Z. Vrzan)

 

foto:

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE