Na šestoj Razglednici uspješno se predstavili međimurski glumci, tamburaši i zboraši

Pjevački zbor
Pjevački zbor "Josip Štolcer Slavenski"

Razglednica 6 kulturno-umjetničkog amaterizma RH manifestacija je koja već šestu godinu za redom predstavlja kolaž ponajboljih ostvarenja bogatog i vrijednog stvaralaštva hrvatskih amatera. Instrumentalno i vokalno stvaralaštvo, biseri folklorne baštine, dramska, književna i likovna ostvarenja te atraktivne koreografije suvremenog plesa čine mozaični program Razglednice 6. Ovim jedinstvenim i raznolikim projektom Hrvatski sabor kulture potiče umjetničko stvaralaštvo amaterskih udruga, njihovu vrhunsku prezentaciju i međusobno umrežavanje, kao i unapređivanje društvenog odnosa prema amaterskoj kulturi te razvoj publike.

Predstavljanje najboljih predstavnika kulturno-umjetničkog amaterizma u Hrvatskoj u organizaciji Hrvatskog sabora kulture Razglednica 6 održano je u nedjelju, 30. travnja 2017. godine u velikoj Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog s početkom u 19 sati.

S ponosom možemo istaknuti da je Grad Čakovec a time i Međimurska županija, te Zajednica HKUU Međimurske županije bila najzastupljenija na ovoj Razglednici jer su čak tri naša ansambla kao pobjednici na državnim susretima i smotrama stakla pravo nastupa, a to su: Dramski studio “DADA” KD Pinklec, Tamburaški orkestar “Stjepan Bujan – Stipić” i Pjevački zbor “Josip Štolcer Slavenski”.

U prekrasnom ozračju i pred punom dvoranom Vatroslava Linsinskog naši su predstavnici ponovo briljirali u svojim izvedbama, te pokazali da su s pravom ponijeli titulu najuspješnijih s državnih smotri.

Razglednica HSK 2017 1
Dramski studio “DADA” KD Pinklec
Tamburaški orkestar “Stjepan Bujan – Stipić”
Pjevački zbor “Josip Štolcer Slavenski”

Ostavi komentar