Darko Horvat HDZ-ov kandidat za župana

hdz međimurja
Darko Horvat predstavljen kao kandidat za župana

Darko Horvat, predsjednik međimurskog HDZ-a i saborski zastupnik bit će kandidat HDZ-a za župana, objavio je to Gordan Jandroković glavni tajnik HDZ-a na konferenciji za novinare u ponedjeljak navečer u Čakovcu, gdje se sastao s čelnicima međimurskog HDZ-a.

Potvrdio je da će kandidati za gradonačelnike biti Ljubo Kolarek u Prelogu i Dražen Srpak u Murskom Središću.

Naši ciljevi na ovim izborima jesu obraniti općine i gradove u kojima je HDZ na vlasti. Želimo isto tako ostvariti što je moguće bolji rezultat na županijskoj razini. Vjerujemo da će HDZ biti ona politička stranka koja će u Međimurskoj županiji imati ključnu ulogu oko formiranja većine u Skupštini. Zadali smo si za cilj povećanje broja općina i gradova u kojima će HDZ odnijeti pobjedu, kazao je Jandroković.

Darko  Horvat kazao je: – Bit će mi čast pojaviti se u ulozi kandidata.  Siguran sam da će rezultat biti bolji nego pred četiri godine. Ponudili smo suradnju HNS-u, ali oni taj prijedlog ne prihvaćaju. S našim partnerima HSLS-om, Hrast-om i HDS-om u ovom trenutku razgovori još traju u nadi da ćemo formirati većinu u Županijskoj skupštini.

Na pitanje da li se povlači iz Sabora, ako se kandidira za župana, Horvat je odgovorio: Ja sam od onih koji ne vara biračko tijelo, ako postanem župan povući ću se iz Sabora.

Da će se u tom slučaju morati povući to je ionako jasno obzirom da po zakonu ne može biti oboje, pa  je Horvat vješto lopticu bacio na teren što će biti, ako će biti nakon izbornog rezultata, a dotle će morati ispuniti očekivanja koja je pred njega postavila središnjica stranke.

Ostavi komentar