Dan otvorenih ulica najavljen u Prelogu, Čakovcu i Murskom Središću

5703_30657_plakat-v1-s-datumom-i-turom2

Čakovec, Prelog i Mursko Središće bit će jedni od desetak hrvatskih i više od 200-tinjak europskih gradova koji će obilježiti Open Streets Day. Riječ je o paneuropskom projektu kojeg je pokrenula ISCA – Međunarodna organizacija za sport i kulturu. Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije već duži niz godina provodi projekte koje osmišljava ISCA, a ovogodišnji Dan otvorenih ulica (Open Streets Day) sastojat će se od biciklijade koja će povezati tri međimurska grada te brojnih drugih aktivnosti u Čakovcu, Prelogu i Murskom Središću.

Biciklijada će startati u 9 sati u Prelogu te će preko Murskog Središća stići do Čakovca u 12 sati. U sva tri grada bit će organizirani različiti popratni eventi, a središnji u Čakovcu pripremila je Zajednica sportskih udruga Čakovca. Tako će na zatvorenoj Športskoj ulici profesorica Ivana Nikolić, zajedno sa svojim studentima s Učiteljskog fakulteta Odsjeka u Čakovcu,  pripremiti desetak različitih igara (pikado za slijepe i slabovidne osobe, sportske igre za starije osobe te prezentacija sportova: tenisa, košarke, nogometa, streličarstva i džuda).

I u Čakovcu, Murskom Središću te Prelogu bit će organizirane bicklijade za najmlađe te druge sportsko-rekreativne aktivnosti. Policijska uprava međimurska će osigurati i službenu policijsku pratnju sudionicima biciklijade od Preloga preko Murskog Središća do Čakovca.

Program aktivnosti u Gradu Prelogu, 24. rujna od 8:30 do 10 sati

prostor ispred Osnovne škole Prelog i Školska ulica koja će od 8-10 sati biti zatvorena za promet

8:30-8:45 – okupljanje sudionika

8:45 – pozdravi organizatora i pokrovitelja

8:50 – prigodni igrokaz (4. razred OŠ Prelog)

8:55 – zagrijavanje biciklista i svih sudionika (voditelj Vladimir Belić, mag.cin., BK Prelog)

9 sati – odlazak biciklista prema Murskom Središću

9-10 sati – sportsko-rekreativne i druge aktivnosti u organizaciji Grada Preloga i TZ, Biciklističkog kluba Prelog, Društva naša Djeca Prelog i Udruge mladih Efekt, Udruge umirovljenika Prelog i Policijske uprave Međimurske na kojima će sudjelovati djeca iz Dječjeg vrtića Vesela loptica i Dječjeg vrtića Fijolica, učenici OŠ Prelog, umirovljenici, članovi Udruge Duga te korisnici Doma za odrasle osobe Orehovica

Biciklijada za najmlađe“ – poligon za djecu vrtićke dobi uz edukaciju „Sigurno u prometu“

Pikado i viseća kuglana za odrasle i starije osobe

Graničari, igre s loptama i druge aktivnosti

Tradicionalne igre za djecu

Ostavi komentar