Dan Općine Domašinec obilježen svečanom sjednicom Općinskog vijeća

Općina Domašinec je svečano obilježila Dan Općine uz svečanu sjednicu Općinskog vijeća koja je održana u nedjelju, 28. svibnja. Obilježavanje je započelo polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomen obilježja Ljubomiru Jalšovcu, poginulom branitelju iz Vukovara, kao počast svim poginulim, nestalim i umrlim hrvatskim braniteljima.

Svečana sjednica Općinskog vijeća bila je prigoda za rezimiranje postignuća u protekloj godini te predstavljanje plana i programa aktivnosti za sljedeće razdoblje. Sjednicu je otvorila predsjednica Općinskog vijeća Dijana Novak, koja je podsjetila na povijest općine te istaknula kako Općinsko vijeće nastoji osigurati najbolje uvjete života za mještane.

Na svečanoj sjednici su bili prisutni predsjednik Skupštine Međimurske županije Dragutin Glavina, saborski zastupnici Andreja Marić i Dražen Srpak, gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek te načelnici drugih općina. Također su nazočili predstavnici javnih poduzeća, ustanova i institucija.

Načelnik Općine Mario Tomašek je istaknuo ostvarene projekte u općini, uključujući rekonstrukciju vatrogasnog doma u Turčišću, a uskoro se kreće s drugom fazom gdje se će kompletno urediti donja etaža, garaža, fasada i prilazni put, na nogometnim terenima NK Borca uveden je sustav navodnjavanja te su se rekonstruirale svlačionice, a u tijeku je rekonstrukcija društvenog doma u Domašincu. Naglasio je da se pažnja posvećuje obrazovanju i predškolskom odgoju te da će se dalje ulagati u te područje.

Župan Matija Posavec je čestitao Općini Domašinec te istaknuo važnost ravnomjernog razvoja Međimurske županije. Naglasio je podršku županije u ulaganju u obrazovanje i mlade te izrazio očekivanje da će se školska dvorana u Domašincu kandidirati za projekt iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti.

Svečanu sjednicu pratio je i prigodni kulturno-umjetnički program. Himnu je odsvirao učitelj glazbene kulture iz OŠ Domašinec, Krunoslav Lajtman. Učenice 4. razreda Anja Đurkin, Lara Hasnaš i Izabela Perhoč odrecitirale su svoje pjesmice, a mažoretkinje Općine Domašinec otplesale tradicionalni mažoret ples.

 

Izvor i foto: Medjimurska-zupanija.hr

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE