Učenici Gospodarske škole Čakovec otkrili bogatstvo biljnog svijeta u Arboretumu Opeka

Učenici pomoćni vrtlari 1. i 2. razreda Gospodarske škole Čakovec imali su priliku posjetiti arboretum Opeka u Marčanu kao dio 12. Tjedna botaničkih vrtova, arboretuma i botaničkih zbirki.

Posjeta je organizirana s ciljem podizanja svijesti o vrijednostima botaničkih vrtova i arboretuma u Hrvatskoj.

Arboretum Opeka, koji se prostire na površini od 64 hektara, smatra se najbogatijim od tri arboretuma u Hrvatskoj po bogatstvu biljnih vrsta. Ovaj arboretum je nekada bio perivoj dvorca u kojem je živjela plemićka obitelj Bombelles, a 1961. godine proglašen je spomenikom vrtne arhitekture.

U okviru posjete, učenici su imali priliku vidjeti primjerke biljaka iznimne ljepote, velikih dimenzija i duboke starosti. Arboretum Opeka također sadrži brojne egzotične biljke, uključujući ginkgo, kalifornijski libocedar, kavkasku smreku, močvarni taksodij, japansku kriptomeriju, koloradsku jelu, kanadsku čugu, golemu tuj i mnoge druge.

Domaćini posjete bili su učenici srednje škole Arboretum Opeka, koji su srdačno dočekali goste iz Gospodarske škole Čakovec. Oni su ih proveli kroz arboretum te im pokazali prostorije škole, okoliš i poligone na kojima se odvija praktična nastava.

Učenici pomoćni vrtlari imali su priliku razmijeniti iskustva i ideje s vršnjacima te stekli vrijedne spoznaje o održavanju i njegovanju biljaka na tako velikom prostoru.

 

Izvor i foto: Gospodarska škola Čakovec

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE