15.3 C
Čakovec
Utorak, 23 svibnja, 2023

Stotinjak tenisača na čakovečkom turniru Croatia Cup za djevojčice i dječake

Krajem travnja krenula je sezona turnira na otvorenom, a nakon onog za dječake i djevojke do 14 godina iz kalendara Hrvatskog teniskog saveza 3. ranga, Teniski klub „Franjo Punčec“ Čakovec domaćin je međunarodnog teniskog turnira Croatia Cup za djevojčice i dječake do 12 godina.

Radi se o turniru koji je od 2000. godine uvršten u kalendar Europske teniske federacije TENNIS EUROPE. Croatia Cup ujedno je prvi hrvatski turnir tog uzrasta koji je uvršten u europski kalendar, a po broju i kvaliteti igrača te broju država, jedan od najznačajnijih turnira ovog uzrasta u ovom dijelu Europe.

Turnir su ove godine otvorili gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini i predsjednik TK „Franjo Punčec“ Čakovec Josip Sabolek, uz direktora kluba Bojana Ružića te pritom pozdravili više od 100 natjecatelja iz Slovenije, Mađarske, Francuske, Austrije, Poljske, Ukrajine, Belgije, Srbije, Rumunjske, Italije, Slovačke, Njemačke, Danske, Švedske, Finske, Kosova, Bosne i Hercegovine, Velike Britanije, SAD-a, Rusije i Hrvatske.

Zaželjeli su im puno sreće na turniru i ugodan boravak u Međimurju – Europskoj regiji sporta 2022., ali i skori povratak u budući Regionalni društveno-teniski centar koji u Čakovcu željno iščekuju.

Kako su napomenuli, klub je svake godine organizator nekoliko međunarodnih teniskih turnira uvrštenih u kalendare Europske teniske federacije – Tennis Europe i Hrvatskog teniskog saveza, koji u Čakovcu okupe velik broj tenisača, trenera i roditelja, ali i uzvanika, novinara te teniske publike iz Hrvatske i inozemstva.

Turnir se održava od 29. travnja do 7. svibnja na terenima kluba u Čakovcu. Kvalifikacijski susreti odrađeni su prvog vikenda turnira, u ponedjeljak je upriličeno i službeno otvaranje, a tijekom tjedna na rasporedu su glavni mečevi. Croatia Cup zaključuje se u subotu, za kada su predviđena finala.

Izvor: grad Čakovec

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,508FanoviLajkaj
612SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE