Napravili sačekušu: 23-godišnjakinja namamila 66-godišnjaka u kuću, završio opljačkan i teško ozlijeđen

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu je, nakon provedene istrage, podiglo pred Općinskim sudom u Čakovcu optužnicu protiv četvero hrvatskih državljana (1988., 1979., 2000. i 1997.) zbog počinjenja kaznenih djela razbojništva.

Okrivljenike se tereti da su 17. siječnja 2020. u kući u Murskom Središću, prema prethodnom dogovoru, 23-godišnjakinja dogovorila susret sa 66-godišnjim oštećenikom i namamila ga u svoju kuću, u koju su potom ušli ostali okrivljenici koji su oštećenika oborili na pod, a 32-godišnjak ga je više puta udario rukama i nogama po tijelu i nanio mu tešku ozljedu (prijelom petog rebra i zrak u prsnoj šupljini).

Nakon toga su mu na čelo prislonili plastični pištolj igračku i zatražili da im preda sav novac koji ima kod sebe, a kad je oštećenik rekao da novac ima u svom automobilu, okrivljenike se tereti da su mu uzeli iz džepa ključeve automobila parkiranog u dvorištu i u njemu pronašli te za sebe zadržali 180 eura, 150 kuna i pet litara vina.

U optužnici je predloženo da se 41-godišnjaku i 20-godišnjaku produlji istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela te da se 32-godišnjaku produlje izrečene mjere opreza, stoji u priopćenju DORH-a.

Ostavi komentar