Nađeni u suradnji sa Slovencima: Teretno vozilo s 13 stranaca nezakonito prešlo granicu

policija
Ilustracija

U četvrtak 29. ožujka u 19,55 sati, naselju Banfi, u neposrednoj blizini granične crte, u pokušaju nezakonitog prelaska državne granice iz pravca Republike Hrvatske u pravcu Republike Slovenije, Policijski službenici Policijske postaje Štrigova zatekli su osobno vozilo zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 20-godišnjak s područja Zagrebačke županije koji je sudjelovao kao „prethodnica“ teretnom vozilu zagrebačkih registarskih oznaka s kojim je upravljao 32-godišnji vozač sa područja Istarske županije.

Teretno vozilo je nezakonito prešlo državnu granicu i u suradnji sa slovenskom policijom je u 20,16 sati zaustavljeno te je pregledom tovarnog dijela vozila zatečeno je 13 stranih državljana koji su zajedno s vozačem prepraćeni u prostorije Policijske postaje Ljutomer, Policijske uprave Murska Sobota.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su zatečeni državljani Turske i Kine. Protiv dijela stranih državljana nakon prihvata podnijeti su upravni postupci u skladu s Zakonom o strancima i Zakonu o nadzoru državne granice.

Protiv 20-godišnjaka slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku, dok će protiv 32-godišnjaka kaznenu prijavu podnijeti policija Republike Slovenije.

Ostavi komentar