Može li mobitel nađen nakon četiri godine riješiti slučaj smrti policajca Dine Molnara?!

Dino Molnar
Dino Molnar

Mrtvo tijelo međimurskog policajca Dino Molnar (27) iz Novakovca nađeno je 21. siječnja 2013. godine u njegovom autu, blizu Domašinca. Policijska istraga utvrdila je da se radi o samoubojstvu iz službenog oružja.

Ipak, obitelj Dine Molnara od samog početka tvrdi da je on ubijen, te nikada nisu prestali tražiti dokaze za to. Smatraju da njegova smrt ima veze s tme da je prijavljivao korupciju u policiji.

Kako danas piše Večernji list, četiri i pol godine nakon smrti mladog policajca Dine Molnara iskopan je njegov mobitel, i to samo 30-ak metara od mjesta gdje je bio pronađen automobil s njegovim mrtvim tijelom. Mobitel je pronašao otac pokojnog policajca Josip Molnar, koji je kao i prijatelji Dine Molnara, uvjeren da njegov sin nije počinio samoubojstvo, kako je to službeno utvrđeno, nego da je ubijen.

Josip Molnar kaže da je prošli tjedan išao na mjesto gdje je pronađeno tijelo njegova sina ostaviti cvijeće te da je na puteljku pokraj polja kukuruza ugledao mobitel koji je vjerojatno došao na površinu kad se orala zemlja.

Mobitel će odnijeti stručnjaku da provjeri ima li išta u njemu jer, kaže, ne vjeruje policiji i Državnom odvjetništvu. Tek onda će kaže pozvati istražitelje da preuzmu mobitel. No Josip Molnar ne vjeruje ni da je mobitel bio četiri i pol godine u zemlji i sumnja da ga je netko ondje bacio naknadno. SIM kartica iz mobitela nađena je već ranije.

No otac pokojnog policajca obratio se prije nekog vremena Europskom sudu za ljudska prava koji je prihvatio njegov zahtjev za zaštitu prava zbog neučinkovitosti hrvatskog pravosuđa u istrazi smrti njegova sina.

Molnar je u žalbi naveo da obdukcija tijela njegova sina nikad nije napravljena te se pozvao na članak 2. Konvencije o zaštiti ljudskih prava i temeljnih sloboda zbog neučinkovite istrage oko ubojstva njegova sina.

Za policiju je ovaj slučaj zatvoren već godinama, jer ga je službeno zatvorilo Državno odvjetništvo još prije nekoliko godina, i to nakon blagih sankcija koje se tiču povrede službenog postupka za neke policajce. Ipak, teoretski, da se pojave naznake da bi se ovdje moglo raditi o kaznenom djelu policija bi po zakonu mogla od Josipa Molnara tražiti da preda dokazni materijal, u ovom slučaju mobitel.

Ostavi komentar