Četrdesetšestogodišnjak osumnjičen za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama

joint marihuana
Ilustracija

Sredinom kolovoza ove godine temeljem naloga suca istrage Županijskog suda u Varaždinu obavljene su pretrage doma i drugih prostora u Kuršancu, a koje koristi 46-godišnjak, javljaju iz PU međimurske.

Pretragom je pronađen metalni štitnik za pesnicu, tzv. bokser, nekoliko desetaka komada streljiva kalibra 9×17 milimetara i startnih metaka kalibra 8 milimetara, nekoliko tisuća kuna u raznim apoenima, PVC vrećica ispunjena materijom nalik na drogu sintetski kanabinoid ukupne mase 1,2 grama i 246 komada papirnatih smotuljaka ispunjenih materijom nalik na drogu sintetski kanabinoid, pojedinačnih masa u rasponu od 0,1 do 0,4 grama. Pronađeno hladno oružje i streljivo policijski službenici su oduzeli, kao i materiju nalik na drugu, koja je potom dostavljena na toksikološko vještačenje u Centar za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja Ivan Vučetić u Zagrebu.

Toksikološkim vještačenjem utvrđeno je kako se radi o drogi, konkretno sintetskom kanabinoidu.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem osnovano se sumnja kako je 46-godišnjak sa šireg područja grada Čakovca, počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama te će se protiv njega podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Ujedno, istraživanjem je utvrđeno kako je 46-godišnjak počinio i prekršaj Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana te je protiv njega dostavljen optužni prijedlog prekršajnom odjelu Općinskog suda u Čakovcu.

Ostavi komentar