Čakovečki plac: Uoči Svih svetih sve veća ponuda cvijeća

plac
Čakovečki plac

Klupe na čakovečkom placu i dalje gotovo da se savijaju pod težinom plodova jeseni. Šareni se na sve strane od zelenila zelja i kelja, preko crvenila rajčica i jabuka do plavetnila patlidžana. Boje tikvi i tikvica, kako jestivih, tako i ukrasnih, teško je izbrojiti. I dok se ponuda voća, povrća i cvijeća šareni u bojama, količinama i vrstama, cijene su poprilično “dosadne” jer se uglavnom sve povrće nudi po 15 kuna.

Gotovo da nema te kulture, osim krumpira i luka, koja se može pronaći ispod deset kuna. Izuzetak su, naravno, prilagođene vezice, hrpice ili kupčeki po popularnih 5 kn. Najjeftinije su pak presadnice salata koje se još uvijek nude po svega 70 lipa ili eventualno jednu kunu.

Kako se bliži 1. studeni, sve je veća ponuda cvijeća koja polako preuzima primat. Multiflorama i maćuhicama tako se pridružuju buketi margareta i špina te popularnih loptica. Rascvjetane ili tek u pupoljcima, većih ili manjih oblika, nude se već od 15 kuna pa sve do 30 ili 40. Čini se kako se ipak za sada, najviše traže buketi margareta i loptica. (vv)

Ostavi komentar