Čakovec Open u znaku domaćih odbojkaša

odbojka na pijesku 1

Dvoboji muških i ženskih parova održani su na terenima kod Gradskih bazena Marija Ružić Čakovec.

Prvi, pravi ljetni vikend došao je kao naručeni za još jedno izdanje tradicionalnog turnira odbojke na pijesku Čakovec Open. Početak lipnja u pjeskaškom kalendaru rezerviran je za turnir čiju organizaciju, uz podršku Grada Čakovca, potpisuje Klub odbojke na pijesku Čakovec. 

Predsjednik KOP Čakovec Ivan Vabec izjavio je kako je to više od klasičnog turnira, nego je i dan druženja brojnih generacija zaljubljenika u odbojkaški sport.

-To je za nas više od odbojke. Jedna lijepa sportska priča, koja se usprkos brojnim poteškoćama uspjela održati sve ove godine, izjavio je i dodao kako su se kvalitetni parovi pobrinuli da gledatelji sladokusci dođu na svoje.

Iva Bulović i Iva Hranilović, najbolji ženski par

U ženskoj konkurenciji suverene su bile Iva Bulović i Iva Hranilović, koje su bez izgubljenog seta osvojile prvo mjesto. Druge su bile Jana Čorko i Saša Novak s jednom izgubljenom utakmicom, dok je par Tija Budiša i Azra Jelenić bio treći. Kod muškarac borba za medalje je bilo puno neizvjesnija.

Već u duelu za treće mjesto je bilo izrazito napeto. Par Novak / Vincek poveo je s 1:0 protiv para Palinkaš / Grošević, ali je rezultat vrlo brzo poravnat na 1:1. U trećem, ujedno odlučujućem setu, s tijesnih 15:13 slave Palinkaš/Grošević za potpuni preokret.

-Bila je to dopadljiva igra, dostojna borbi za brončanu medalju, komentirao je taj susret Ivan Vabec. Ništa manje dramatično nije bilo ni u finalu.

Juras-Mišlov, pobjednici u muškoj kategoriji

odbojka na pijesku 2

Zagrebačko-osječki par Pribanić / Bogdanović nakon vodstva od 1:0, malo posustaje što koristi tandem kojeg čine domaći Juras sa Zadraninom Mišlovim. Lako poravnavaju i na koncu u potpunosti preokreću susret za slavlje i osvajanje velikog pehara pobjednika. Iz KOP Čakovec na kraju ističu kako su se u prekrasnu odbojkašku priču uključili i suci, odradivši svoj posao na zadovoljstvo svih sudionika.

-Nije im bilo teško jer je sve proteklo u fer i prijateljskoj atmosferi, zaključio je predsjednik KOP Čakovec.

Ostavi komentar