Čakovcu 47 tisuća eura za izgradnju pješačko – biciklističke trake na relaciji Kuršanec – Čakovec

Grad Čakovec šalje priopćenja za medije koje u nastavku u cijelosti objavljujemo: 

Među osam hrvatskih gradova kojima je danas u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu uručen ugovor o sufinaniranju projekta iz „Programa za unaprjeđenje infrastrukture na područjima naseljenim pripadnicima romske nacionalne manjine“, nalazi se i Grad Čakovec.

Naime s obzirom da su u proteklim godinama na prometnici koja povezuje Kuršanec i Čakovec zabilježene prometne nesreće, Grad Čakovec prijavio je projekt „Izgradnja pješačko-biciklističke trake uz prilaznu prometnicu u naselju Kuršanec“, procijenjene vrijednosti oko 99 tisuća eura.

Nakon uspješnog apliciranja, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU odobrilo je Gradu sufinanciranje u iznosu od 47 tisuća eura. Ugovor je na prigodnoj svečanosti potpisala i preuzela gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini, u nazočnosti predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića uz potpredsjednicu Vlade RH Anju Šimpragu i ministra regionalnoga razvoja i fondova EU Šime Erlića sa suradnicima.

Kako je najavila čakovečka gradonačelnica, ovim će se projektom proširiti postojeća prometnica za širinu biciklističke staze i što je najvažnije povećati sigurnost svih sudionika u prometu. “Ovim ćemo sredstvima i dodatnim ulaganjem Grada Čakovca omogućiti sigurnost djece osnovnoškolskog uzrasta koja pješice ili biciklom dolaze u tamošnju školu. Projektom je planirana izrada projektno-tehničke dokumentacije, usluga stručnog nadzora te izvođenje građevinskih radova staze u duljini 1100 metara, širine 1,7 metara, s izradom bankine”, objasnila je Cividini ponosna na još jedan uspješno aplicirani projekt Gradske uprave.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE