BOŽIĆNA čestitka gradonačelnika Kovača: Želim čestit Božić svima uz mir, ljubav i dobro!

Stjepan Kovač
Stjepan Kovač

Povodom predstojećih božićnih blagdana, gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač uputio je čestitku u kojoj stoji:

Poštovane sugrađanke i sugrađani!

Mjesec prosinac mnogima od nas najljepše je razdoblje u godini. To se posebno odnosi na dolazak Božića. Blagdan je to kad se okupljamo u krugu obitelji te uživamo u prazničnom ugođaju.

Kroz povijest, Božić je za naš narod, kao uostalom i sve kršćanske narode bio poseban dan. Slavi se rođenje Spasitelja, navještenje dolaska mira, ljubavi i dobra, ali i novog početka. Nije čudo da je među brojnim vjerskim blagdanima, upravo Božić taj koji svojom univerzalnom porukom radosti u cijelom svijetu okuplja ne samo kršćane i vjernike. Božić je i obiteljski blagdan, kad nastojimo što više vremena provoditi u krugu najdražih. Blagdan je to i kad smo osjetljiviji na potrebe drugih, kad se prisjećamo ljudi za koje tijekom godine možda nismo imali vremena. Božić je blagdan kad na djecu prenosimo naše bogato nasljeđe, a kroz poruku mira i ljubavi pripremamo ih za život, učeći ih da budu dobri ljudi.

Upravo te poruke koje se prenose s generacije na generaciju neraskidivi su dio naše narodne tradicije i u velikoj mjeri nas određuju kao narod. I to ne samo kao vjernike koji željno očekuju Isusovo rođenje i sve što ono navještava, već i kao ljude koji žele mir, ljubav i dobro. Svi zajedno uklopit ćemo se u duh Božića i pokazati svima da smo dobri ljudi!

Dobit ćemo darove te darivati svoje bližnje. Nije važna njegova vrijednost, važno je da je darivan od srca. Ne mora biti niti materijalni, jer duhovni darovi često su najvrjedniji. Otvorimo srce onima koji trebaju našu ljubav i pomoć. Prenesimo božićni duh na cijelu godinu te gradimo društvo u kojem ćemo uvažavati različitosti te širiti toleranciju, optimizam i mir.

 

Želim Vam čestit Božić!

Gradonačelnik Grada Čakovca

Stjepan Kovač

 

 

Ostavi komentar