Borba za ozdravljenje malog Gabrijela iz Preloga

mali gabrijel
Majka Andreja Hercigonja

Do prije par mjeseci 4,5-godišnji Gabrijel Hercigonja Puljić iz Preloga bio je bezbrižni i razigrani dječak koji je uživao u krugu svoje obitelji. Od jutra do mraka, igrao se i svađao s bratom blizancem Jakovom, starijom devetogodišnjom sestrom Alanom a sve pod budnim okom majke Andreje i tate Nikole.

Uživajući u skladu obiteljskog doma, teško je bilo zamisliti da bi nešto moglo narušiti njihovu idilu i život im preko noći, preokrenuti naglavačke, izbaciti iz svakodnevnog ritma i odrediti im potpuno drugačije životne prioritete. Nažalost, svakodnevni smo svjedoci kako bolest i to ona najteže dijagnoze ne bira ni vrijeme, ni mjesto a kamoli godine života.

A upravo se to dogodilo malom Gabrijelu koji je 23. studenog svoj obiteljski dom zamijenio bolničkim krevetom, branilama, injekcijama, infuzijama, kemoterapijom i neizvjesnošću što će donijeti sutra uz neumoljivu dijagnozu akutne limfoblastične leukemije. Zagrebačka Klinička bolnica, popularno Rebro postala mu je drugi dom isto kao i njegovoj majci Andreji te ocu Nikoli. 

Vijest o njegovoj bolesti proširila se našim krajem brzinom munje a Međimurci, senzibilni na tuđe patnje i boli, naročito djece, brzo su reagirali i nesebično počeli pomagati prikupljajući kako igračke i slatkiše tako i financijsku pomoć a sve u želji da se mali Gabrijel što prije vrati kući, živ i zdrav te da normalno nastaviti svoj život ne razmišljajući više o strahotama bolničkog iskustva.

Od bolova u nogama do strašne dijagnoze

– Sve je počelo s bolovima u nogama, započinje tešku priču mama Andreja koju smo posjetili u njenom domu tijekom vikenda budući da je kroz tjedan u bolnici s Gabrijelom. 

Žalio se kako ga boli noga što u početku nije bilo nešto neuobičajeno, no kada se to ponovilo više puta, krenuli smo kod liječnika.

Cijeli članak pročitajte u tiskanom izdanju Međimurskih novina koje od petka, 28. prosinca, možete kupiti na prodajnim mjestima diljem Međimurja. 

 


 

Ostavi komentar