BANFI: Pomoću lažne vozačke za 1000 eura prevozio Palestince preko granice

policija
Iluistracija

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu je 3. kolovoza provelo prvo ispitivanje uhićenog državljanina Republike Srbije (1965.) zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma iz čl. 326. st. 1. Kaznenog zakona i krivotvorenja isprave.

Postoji osnovana sumnja da je 54-godišnjak 1. kolovoza 2019. u Zagrebu, za novčanu nagradu od tisuću eura preuzeo na prijevoz u osobni automobil državljane Palestine koji nisu imali putne isprave, vizu niti odobren boravak unutar Republike Hrvatske ili Šengenskog prostora, te ih prevezao do mjesta Prekopa u blizini državne granice s Republikom Slovenijom i tamo ih ostavio.

Osnovano se sumnja da ih je idućeg dana ponovno preuzeo na prijevoz na način da je jedna osoba sjedila na mjestu suvozača, a ostale osobe su bile skrivene u vozilu, te je tako pristupio graničnoj kontroli na graničnom prijelazu Banfi gdje su ga spriječili u daljnjem prijevozu. Osnovano se sumnja i da je 54-godišnjak koristio za prijevoz automobil na kojem su bile postavljene austrijske registarske pločice koje ne pripadaju tom vozilu te da se koristio lažnom vozačkom dozvolom Republike Austrije na svoje ime budući da mu takva vozačka dozvola nije bila izdana.

Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je prijedlog državnog odvjetnika i odredila 54-godišnjaku istražni zatvor zbog opasnosti od bijega.

Ostavi komentar