Autobusi koji voze djecu u školu pretrpani i neusklađeni s rasporedom?

autobusi
Franjo Cimerman

Počela je školska godina, a kao što je poznato Županija je srednjoškolcima osigurala besplatni prijevoz u školu, a prijevoznicima osigurala siguran posao.

– Na roditeljskom sastanku u jednoj srednjoj školi roditelji su iznijeli niz primjedbi na prijevoz srednjoškolaca, te me prozvali kao županijskog vijećnika kazao je Franjo Cimerman na aktualnom satu Županijske skupštine.

U čemu je problem. Autobusi za prijevoz srednjoškolaca u pravilu su pretrpani i nemaju dovoljno sjedećih mjesta za svu djecu. Događalo se čak da autobus uopće ne pokupi djecu zbog nedostatka mjesta. Vozni reda nije prilagođen satnicama srednjih škola pa ujutro autobus doveze djecu jedan sat prije nastave. Većina autobusa kreće u 6 sati ujutro. Polazak autobusa nakon jutarnje smjene u 13:25 iz Čakovca je prerani i djeca kojima škola završava u 13:10 ne stignu u 15 minuta izaći iz razreda, spremiti se i doći na kolodvor udaljen više od 1 km. Najveći problem u Čakovcu je ostavljanje djece od 1 km, iako su sve srednje škole u jednom kvartu, a kod škola ne postoji autobusno ugibalište.

Ostavi komentar