U zgradi Scheier otvorena izložba #pivilion_dot_net

Izložbeni prostor zgrade Scheier pretvoren je u svijet multimedijske i hipermedijske umjetnost. Izložba naziva #pivilion_dot_net neprofitne umjetničke organizacije Format C otvorena je u ponedjeljak 9. prosinca.

Uz izložbu održan je i javni razgovor pod nazivom Novi mediji i eksperiment u umjetnosti. Predstavnici organizacije Format C, Dina Karadžić i Vedran Gligo te umjetnice i autorice radova Marta Stražičić i Dijana Protić dotakli su teme kao što su hipermedijski umjetnički rad, novomedijsko istraživanje, eksperimentalno suradničko stvaralaštvo, ali i o besplatnim nadolazećim radionicama u sklopu programa.

Večer je moderirala predstavnica Platforme za Društveni centar Čakovec Valentina Nedeljko.

#pivilion_dot_net je decentralizirana internetska izložba hrvatske digitalne umjetnosti koja će krajem 2019. biti prikazana na najvećem umjetničkom bijenalu digitalne umjetnosti “The Wrong – New Digital Art Biennale”.

Format C je zagrebačka neprofitna umjetnička organizacija s djelatnošću u području likovnog i multimedijalnog umjetničkog stvaralaštva.

Izložba je otvorena do 15.prosinca 2019 godine. Vrata zgrade Scheier u vrijeme trajanja izložbe otvorena su od ponedjeljka do subote, od 9 do 12 te od 18 do 20 sati. Ulaz je slobodan.

Upraviteljica zgrade Scheier Kristina Pongrac s obzirom na to da su otvorene su prijave za 20 društveno-kulturnih i umjetničkih programa u zgradi Scheier u Čakovcu podržanih kroz projekt Nove prakse-sudioničko upravljanje zgradom Scheier koji provodi Platforma za Društveni centar Čakovec u partnerstvu s Međimurskom županijom pozvala je sve zainteresirane za tu temu na javni razgovor u utorak, 10. prosinca 2019. godine u 17 sati u zgradi Scheier pod nazivom „Scheier 2020 – dođite i saznajte“. (više pogledajte OVDJE).

foto: rr

 

 

 

Ostavi komentar