U CZK Čakovec premijerno izvedena poetična predstava za djecu “Kao voda”

Mario Jakšić, Tena Antonija Torjanac i Karolina Horvat
Mario Jakšić, Tena Antonija Torjanac i Karolina Horvat

Premijerna publika tribine Cukorek u Centru za kulturu Čakovec imala je prigodu doživjeti poetičnu kazališnu predstavu “Kao voda” Ane Prolić (tekst i dramaturgija). Uprizorili su je Kazališna družina Pinklec i Hrvatsko narodno kazalište u Varaždinu.

Kao voda

Iako je predstava namijenjena mlađem uzrastu (od 5+) u dimenziji jednostavne priče o kapljici vode i njezinoj nestalnosti i pojavnosti u obliku kiše, rose, rijeke, jezera, oblaka…kroz istraživačke i neiskvarene dječje oči svoj doživljaj radosti, tuge, života i smrti odrasli podjednako intenzivno prate i stvaraju svoje vizije.

Djevojčica s pletenicom u kosi (Karolina Horvat) i Dječak u žutim čizmicama (Mario Jakšić) te pripovjedačica (Tena Antonija Torjanac) uz scenografiju ugodne bjeline i inspirativnu, meditativnu glazbu poručuju jednostavno kako živjeti treba otvorena srca, znatiželjnog pogleda, ovdje i sada, ne čekajući sutra.   

  

Redatelj predstave je Romano Bogdan, za scenografiju, oblikovanje lutki i kostimografiju zaslužan je Leo Vukelić. Glazbu potpisuje Nenad Kovačić, a oblikovanje rasvjete Neven Taradi. Izvođači i publika su na sceni, što doprinosi ugodnoj interakciji s djecom iz prvih redova. Nakon Čakovca predstava igra u HNK Varaždin u subotu 12 listopada s početkom u 18 sati.

Mario Jakšić, Tena Antonija Torjanac, Karolina Horvat, Ana Prolić, Romano Bogdan i Leo Vukelić
Mario Jakšić, Tena Antonija Torjanac, Karolina Horvat, Ana Prolić, Romano Bogdan i Leo Vukelić

foto: rr

Ostavi komentar