U Čakovcu uskoro Woodstock atmosfera na način Zrinski Art Festivala. Evo programa!

Zrinski Art festival_resize

Ovogodišnji Zrinski Art Festival ponovo će Čakovec pretvoriti u urbano umjetničko središte Međimurja. Okosnica festivala je pedeseta obljetnica festivala Woodstock. Kreće u petak 6. rujna i potrajat će zaključno s nedjeljom 8. rujna. Paralelno uz ZAF u petak i subotu 6. i 7. rujna održat će se i programi 3FF – festival alternative.

 

Iz programa Zrinski art festivala izdvaja se izložba radova autora ZAF-a u Galeriji i atriju Muzeja Međimurja. Izložba radova bit će i na otvorenom u Perivoju Zrinskih.

Prvog festivalskog dana zakazano je otvorenje instalacije „Zaboravljene emocije” akademskog kipara Hrvoja Dumančića u 19:30 na Trgu Republike. U 20:45 na „jezeru – livada” Studio suvremenog plesa Teuta izvodi program „Neprekinuti pjev ptica”. Prvog dana akustični program izvest će Đoni u hladovini parka, a guitar trio u atriju Muzeja.

ZAF donosi i glazbene programe, radionicu izrade prirodne kozmetike (Gracia Petek), radionicu darbuka (Nikola Švenda), prikazivanje filma „Easy rider”, vježbe disanja i meditacija, pub quiz i kino Woodstock, nastupi glumaca Igora Bakse, Filipa Šovagovića i Fadila Abdulov Fafe te dua Red Madness.

Iz subotnjeg programa izdvaja se performans „Zemlja” u Galeriji Muzeja Međimurja. Izvode ga Lučka Košćak Kaegi i Raph Perrenodud. Čakovčane i njegove goste očekuje hippie ozračje i urbana umjetnička pozitiva.

foto: Damir Klaić

Ostavi komentar