PORCIJUNKULOVO 2019: ART haustor oaza je unikatnih djela domaćih umjetničkih snaga

porcijunkulovo štandovi49
Tea Mesarić, Kristina Tot Kaša i Neda Madjar

Kristina Tot Kaša, Tea Mesarić, Darinka Krček, Klara Magdalenić, Silvija Horvat, Jasmin Mesarić, Suzana Blašković i Ksenija Srnec autori su koji svoj umjetnički izričaj predstavljaju čakovečkoj publici u haustoru kod ugostiteljskog objekta Casa Latina u Čakovcu u vrijeme Porcijunkulova 2019. Na drugoj godini ART haustora sudjeluju i izlagači: Bajka – obrt za dizajnerske djelatnosti, Namaste art, Beton art Lumas, Lesica kreatif, Tot Kaša art, Little fimo things, Neda Madjar, Luma – obrt za trgovinu i Blaženka Đukec nakit.

Ima tu uporabnih predmeta od drveta, kože, recikliranih materijala, „ubojite” stvarčice od fimo mase za modeliranje, nakit od kamenčića, keramika, reciklirane bilježnice, skulpture od betona.

– Drvo poezije realizirali smo u suradnji sa zagrebačkim Art labom odnosno udrugom za promicanje umjetnosti, većinom pjesništva. Dobili smo priliku da na stablo ispred haustora i preko puta Gradske uprave predstavimo autorske pjesme dvadeset autora. Ugođaj smo oplemenili svjećicama koje u večernjim satima daju jedan poseban štih. Art haustor i ove godine otvorio je svoja vrata svim zaljubljenicima u umjetnost i kreativno stvaralaštvo, istakla je Tea Mesarić iz Nedelišća, umjetnička voditeljica projekta ART Haustora.

Prvi put i radionice za djecu

Projekt okupljanja umjetnika u hladu ovog inače neiskorištenog prostora osmislili su prošle godine uz Teu Mesarić i Boris Bistrović iz Casa Latine. Interes javnosti za slike u različitim tehnikama i formatima, skulpture, suvenire, nakit i druge uporabne predmete iskazan je već u prvim danima Porcijunkulova. Pokazuje to i interes za umjetničke radionice koje se organiziraju prvi put. Termin za četvrtak 1. kolovoza u 17 sati je popunjen, a za subotu 3. kolovoza u isto vrijeme još ima mjesta.

Svi zainteresirani mogu poslati mail na [email protected] sa imenom, prezimenom i datumom rođenja djeteta koje će sudjelovati na radionici.

ART haustor posjetite ovog vikenda od 9 do 24 sata. Dočekat će vas umjetnici spremni za razgovor i razmjenu mišljenja.

 

foto: Zlatko Vrzan, rr

 

 

Ostavi komentar