Nikolina Mekovec: Zrinski Art Festival donosi urbano umjetničko ozračje

Nikolina Mekovec
Koreografkinja Nikolina Mekovec sa svojim plesačima priprema za Zrinski Art Festival tri nove plesne priče

Ovogodišnji Zrinski Art Festival 2017. koji će se održati u Perivoju Zrinski od 31. kolovoza do 3. rujna ponovo će otvoriti Studio suvremenog plesa “Teuta” Čakovec svojim plesnim umijećem i performansom. Voditeljica Studija Nikolina Mekovec za petak, 31. kolovoza, najavljuje zanimljivu koreografiju:

Plesni komad koji je idejno nastao vezano uz jedan izložbeni komad (skulpturu) festivala, ujedno daje i motivaciju cijeloj koreografiji. Bit će nadasve originalan, specifičan i disat će zajedno sa skulpturom i ambijentom izvođenja. Izvesti će ga oko 25 plesača.

Festival će potrajati nekoliko dana, pa će uz samo otvorenje Teuta imati priliku oplemeniti događanja suvremenim plesom i u ostalim danima. Nikolina Mekovec posebice najavljuje koreografije pod nazivom “Sanjarenje” i “Opus”.

U jednom od večernjih programa festivala, na novoj lokaciji uz Palaču Zrinski, bit će na programu plesni kolažu pod nazivom “Sanjarenje”. Riječ je o programu u trajanju od 45 minuta, gdje će se uz nekoliko koreografija, “Teuta” predstaviti i svojim novim plesnim komadom pod nazivom “Opus”. Pošto je Festival u stvaranju, sigurno ćemo i dati pečat zatvaranju, koji će nastati kada se napravi finalni program, sa svim izlagačima, gdje će svi izložbeni primjerci i radovi dati sami smjernicu kako to ostvariti, a nadahnuti i povezati sve zajedno. Zbog tih spontanosti i izazova, vezanje plesa i koreografije uz druge umjetničke izraze, posebno je lijepo raditi i stvarati za takve događanje. Zato volimo Zrinski Art Festival… Volim raditi i biti dio umjetnosti u našem gradu Čakovcu.

Nema sumnje kako će uz instalaciju “Paleolitik” Damira Klaića-Ključa i svih ostalih gostujućih umjetnika Perivoj Zrinski zaživjeti ponovo u jednom osobitom urbanom umjetničkom ozračju.

foto: Zlatko Vrzan

Zrinski Art Festival

Ostavi komentar