Najava izložbe Ljudstvo moje međimursko…i Adventa u atriju palače Zrinski

Ljudstvo moje medjimursko

Ljudstvo moje međimursko, imaš blaga i bogatstva – nematerijalna baština Međimurja, naziv je tematske izložbe iz fundusa Muzeja Međimurja Čakovec koja se otvara 1. prosinca u 18 sati u Izložbenom salonu MMČ-a. Autorica izložbe je Janja Kovač, kustosica etnografskih zbirki. Izložba će biti otvorena do 28. siječnja 2018.

U sklopu izložbe bit će organizirana i četiri predavanja: 2.12. (subota,18 sati) Govori i toponimija kao vid nematerijalne baštine – dr. sc. Ines Virč; 8.12. (petak, 18 sati ) Između obrta i umjetnosti – obrti kao nematerijalna baština – Janja Kovač; 15.12. (petak, 18 sati ) Ethno zbirka – Lea Šprajc, Neven Kolarić i Janja Kovač te 22.12. (petak, 18 sati) Na to Mlado leto… – međimurski božićni običaji – prof. emer. Stjepan Hranjec. Sva se predavanja održavaju u prostorima Muzejskog informativnog centra i besplatna su za posjetitelje. U toku trajanja izložbe bit će organizirane i radionice za djecu predškolskog i školskog uzrasta na sljedeće teme: izrade licitarskih proizvoda, izrada lončarskih proizvoda i izrada cvijeća od krep papira.

Više o predstojećoj tematskoj izložbi “Ljudstvo moje međimursko, imaš blaga i bogatstva – nematerijalna baština Međimurja.” će biti riječi na konferenciji za medije ovog četvrka, kada će se predstaviti i programi ovogodišnjeg Adventa u atriju palače Zrinskih.

Ostavi komentar