Marina Braović Hajdarović i njezin Illustrivo postali novi član TICM-ove zajednice

Marina Braović Hajdarović

Illustrivo je obrt specijaliziran za usluge izrade digitalnih, vektorskih ilustracija i ilustracijskog dizajna za različite namjene: web sadržaj, časopise, knjige, etikete, dekoracije, računalne igrice, prezentacije i drugo. Vlasnica i glavna ilustratorica je Marina Braović Hajdarović s dugogodišnjim iskustvom u ilustraciji, stripu i dizajnu. U radu se koristi profesionalnim i najboljim programima za digitalni crtež koji trenutno postoje na tržištu.

Marina se umjetničkom djelatnošću bavi preko dvadeset godina tijekom kojih je ostvarila brojne profesionalne suradnje. Početak su bili stripovi koje je do sada objavljivala u Modroj lasti (strip Dupla briga, 2018. do danas), magazinu OK! (Težak je život, 1998. do danas), Jutarnjem listu (Super Sonja, 2002. do 2008.) i drugdje. Za sve svoje stripove ideju, likove i scenarij razrađuje sama. Od drugih suradnji izdvajamo Solaris Šibenik (izrada ilustrirane mape za Aquapark), udruga Maja (izrada logotipa i naslovne ilustracije), Seraphine studio za njegu kose (mural ilustracije za poslovni prostor).

Članica je Hrvatske udruge likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti, ULUPUH-a kao krovne umjetničke organizacije u Hrvatskoj od 2009. godine.

Nakon mnogih godina freelancinga uz stalni posao koji nije bio vezan uz umjetnost, odlučuje se u potpunosti posvetiti ilustraciji, stripu i dizajnu. Potvrda odluke dolazi uskoro: osvaja nagradu na međunarodnom natječaju „Create static artwork for Nike and Nike Epic React Shoe“, 2018., Creative invite by Talenthouse and Nike (SAD) za dizajn postera, proglašena je Artist of the Week na platformi Design by Humans (SAD) za print dizajn i sudionica je SEDMOG BIENNALA ILUSTRACIJE u Zagrebu, 2018. Ubrzo nakon toga slijedi odluka o otvaranju obrta.

Za mogućnost Inkubacije u prostorima Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje u bivšoj vojarni u Čakovcu saznaje spletom sretnih okolnosti. Proces od ispunjavanja prijave do ulaska u prostor inkubatora bio je kratak jer se izvrsno uklapa u ono što se u TICM-u radi i zajednicu poduzeća koja ovdje već posluju. Nakon uspješnog apliciranja smješta se u ured broj 17 u novoobnovljenom potkrovlju zgrade TICM1 gdje uživa u digitalnom crtanju i pogledu s krovnog prozora.

Marina će zasigurno svojim talentom, iskustvom i vrijednim radom uspješno razvijati svoj obrt Illustrivo i postati vrijedan član naše informatičko-kreativne zajednice u TICM-u. Njezine radove možete pogledati na Illustrivo službenoj web stranici www.illustrivo.com , a možete je podržati i pratiti i putem društvenih mreža: https://www.facebook.com/illustrivo/

https://www.instagram.com/illustrivo/

Ako trebate logo, reklamnu ilustraciju, print dizajn za tekstil, infografiku za aplikaciju, ilustracije za udžbenik ili dizajn murala – Marina i njezin autorski rad prava su adresa za vas.

izvor: TICM

Ostavi komentar