Lidija Jelena Jurčec svečano zatvorila izložbu svojih slika u restoranu Županijske bolnice Čakovec

Lidija Jelena Jurčec
Lidija Jelena Jurčec, amaterski likovni umjetnik

Lidija Jelena Jurčec, amaterski likovni umjetnik, ovih je dana svečano zatvorila izložbu svojih radova s tematikom anđela koja je bila upriličena u vrijeme Adventa u prostoru restorana društvene prehrane Županijske bolnice Čakovec.


Kroz kombiniranu tehniku akrilnih medija, Lidija je kroz grube ritmične reljefne strukture podloge interpretirala nježne i sofisticirane konture anđela s naglašenim detaljima visokog sjaja, koji daju cijeloj slici dojam svečanosti.

Autorica je tako zaokružila izuzetno uspješnu likovnu 2019. godinu i započela aktivno novi kreativni ciklus pun neiscrpnih ideja i inspiracije.
Lidija radi kao farmaceutski tehničar u Bolničkoj ljekarni, a predstavljanjem u radnom okruženju kroz likovno izražavanje, približila je svoj galerijski opus kolegama u bolnici, gdje je izložbu “usput” pogledalo više od 800 posjetitelja.

– Ima ljudi koji kroz svakodnevicu uopće ne registriraju likovne sadržaje i jako mi je drago što sam imala priliku približiti slikarstvo nekome od kolega, tko na radnom mjestu na brzinu “skoči na pauzu” i vrati se na bolnički odjel pacijentima. Pokazala sam razliku tehničkog precrtavanja i apstraktnog slikarstva mnogima koji se nikad nisu bavili time, a nije ih ni zanimalo. Nametnula sam informaciju, interes, nekima otvorila osjetila, sretna sam. Ako sam ikome pomogla da shvati da mu se nešto sviđa ili ne sviđa, sretna sam. Pomogla sam nekome da upozna sebe, a autori i posjetitelji u emociji rastu zajedno, kazala nam je umjetnica Lidija.

Lidija trenutno uživa poigravajući se u novom izazovu decentnog etna , gdje spaja tradicijske vrijednosti i modernu umjetnost. Korak više u 2020. godini.

Lidija Jelena Jurčec

Lidija Jelena Jurčec

Ostavi komentar