CZK 6. travnja: Nikako ne propustite koncert Tao-Yuan Shiao

Apsolutna pobjednica i dobitnica nagrade Grada Čakovca na Međunarodnom gudačkom natjecanju Rudolf Matz, Tao-Yuan Shiao predstavit će se u utorak, 6. travnja u 20 sati u dvorani Centra za kulturu. 

Tao-Yuan Shiao (Eliza) rođena je na Tajvanu. Violinu je počela učiti sa šest godina, a s osam je osvojila posebnu nagradu na Tajvanskom državnom natjecanju. Nakon toga s obitelji seli u Beč i nastavlja učiti violinu u razredu prof. Dore Schwarzberg. 2018. osvojila je drugu nagradu na Međunarodnom natjecanju za mlade violiniste Arthur Grumiaux u Bruxellesu, a 2019. osvaja prvu nagradu i titulu apsolutne pobjednice na Međunarodnom gudačkom natjecanju Rudolf Matz u Čakovcu. 

Od 2020. živi u Zagrebu i učenica je glazbene škole Pavla Markovca u razredu prof. Marte Smolčić Serdarušić. U utorak možete uživati u izvedbama Tao-Yuan Hsiao (Eliza) na violini D. Pejačević: 1. sonata za violinu i glasovir u D-duru, op. 26 / Sonata for violin and piano No. 1 in D major, Op. 26 Allegro uz pratnju Tao-Chen Hsiao (Lucia)na glasoviru, H. Wieniawsky: Faust fantazija, Op. 20 / Faust fantasy, Op. 20  uz pratnju Tao-Chen Hsiao (Lucia)na glasoviru, te P. I. Čajkovski: Koncert za violinu i orkestar u D-duru, op. 35 / Concerto for violin and orchestra in D Major, Op. 35 Allegro moderato, Canzonetta: Andante, Finale: Allegro vivacissimo uz pratnju Ivana Varošanca na glasoviru.

Ostavi komentar