Advent u gradu rudara uz izložbu Božene i Dragutina Hajdarović

Božena i Dragutin Hajdarović izložba 1

U Murskom Središću je svečano otvorena izložba Božene i Dragutina Hajdarović.

Iz Grada Mursko Središće o ovome je stiglo priopćenje koje prenosimo.

U petak, 30. studenog 2018. godine u 18 sati u multimedijalnoj dvorani Centra za kulturu „Rudar“ Mursko Središće svečano je otvorena izložba Božene i Dragutina Hajdarović iz Nedelišća.

Djela Božene Hajdarović ispunjena su svježinom i toplinom ugođaja. Ona otkriva vrijednost boje i kompozicije izražavajući pritom preglednost i likovnost igre koja se događa, kod čega inzistira i na poetičnosti atmosfere realističnog pejzaža.

Slike Dragutina sadrže patinu prošlosti gdje zvučnim koloritima, odmjerenim nanosom i preciznim gestama oblikuje materiju tako da su to žive slike, prizori oživljavanja prošlosti.

Na početku svečanog otvorenja učenici Osnovne škole Selnica zajedno sa učiteljicom gđom. Sunčicom Vugrinec izveli su prigodne međimurske pjesme.

Otvorenju su prisustvovali gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak, predsjednik Likovne udruge Čakovec Toni Fažon koji su srdačno pozdravili sve prisutne te se zahvalili Boženi i Dragutinu Hajdarović što su svoja djela došli predstaviti i u najsjeverniji grad.

Prigodnom recitacijom o vremenu adventa i Božića pod nazivom „Moj Božić negda“ Vera Lipović prisutne je upoznala s nekadašnjim običajima. Božena i Dragutin Hajdarović ukratko su predstavili svoje slike te se svima zahvalili na dolasku te su istaknuli kako je za izložbu u Murskom Središću posebno naslikana slika svete Barbare – zaštitnice rudara. Zbor i folklorna sekcija Matice umirovljenika Međimurske županije Podružnica Nedelišće prisutne su počastili pjesmama „Vu Nedelišću vuske steze“, „Marica se po Čakovcu šetala“ i „Međimurje malo“.

Slike Božene i Dragutina Hajdarović bit će izložene u multimedijalnoj dvorani Centra za kulturu „Rudar“ tijekom trajanja Adventa u gradu rudara, odnosno mjeseca prosinca.

Foto: Grad Mursko Središće

Ostavi komentar