0.7 C
Čakovec
Ponedjeljak, 6 veljače, 2023

Demokrati su nova parlamentarna stranka u Hrvatskom saboru

Završena je registracija i Demokrati su nova parlamentarna stranka u Hrvatskom saboru.

Iz stranke Demokrati su o ovome poslali priopćenje za medije koje prenosimo u nastavku.

Ministarstvo uprave odobrilo je upis Demokrata u Registar političkih stranaka s datumom 27. studenoga 2018. i time je završen proces osnivanja Demokrata, nove parlamentarne stranke koja u Hrvatskom saboru ima zastupnika Miranda Mrsića.

Osnivačka skupština održana je 20. listopada 2018. u Zagrebu na kojoj je zastupnik Mirando Mrsić izabran za predsjednika, a Aleksandar Horvat i Matija Ladić za potpredsjednike Demokrata.

>> MATIJA LADIĆ iz Pribislavca novi potpredsjednik Demokrata!

“Administrativni proces je napokon završen i sad formalno možemo početi s pripremama za nadolazeće izbore. U fokusu Demokrata u narednom razdoblju će biti terenski rad i osnivanje regionalnih podružnica, a u skladu s programom stranke koji predviđa ukidanje županija i formiranje regija. Nemamo puno vremena jer je pred nama izborna godina, a naš cilj je aktivno sudjelovati u okupljanju lijevog centra koji će se suprotstaviti ovoj poplavi populizama i desničarenja u Hrvatskoj“, kazao je predsjednik Demokrata Mirando Mrsić.

Demokrati su 19. i 20. studenoga održali predstavljanje stranke u Sinju, Splitu, Makarskoj i Dubrovniku gdje su razgovarali s građanima i predstavili svoju Programsku platformu Hrvatska 2030. Do kraja godine osnovati će se stranačke podružnice na sjeveru Hrvatske, a početkom 2019. Demokrati će dobiti podružnice u Zagrebu i središnjoj Hrvatskoj.

Predsjednik Demokrata Mirando Mrsić najavljuje i nastavak aktivnog djelovanja u Hrvatskom saboru gdje će sustavno upozoravati na probleme i propuste aktualne vlasti, ali i predlagati zakonska rješenja kojima bi se uočeni problemi trebali i mogli riješiti. U tom kontekstu je komentirao i predloženi paket mirovinskih zakona.

„Konačni paket mirovinskih zakona, koje je prihvatila Vlada, pokazuje da ministar Pavić i njegov šef Plenković nisu odustali od otimanja mirovinske štednje hrvatskih građana. Budući da im nije pošlo za rukom uzeti novac iz mirovinskih fondova i prebaciti ga u državni proračun, sada su odlučili preuzeti političku kontrolu nad mirovinskim fondovima. Plenković i Pavić poslat će svoje komesare u Nadzorne odbore kako bi preko njih mogli odlučivati koliko će novca iz mirovinske štednje uzimati i kome će ga davati. Kao što je 90-ih HDZ uzeo novac iz mirovinskog zavoda i podijelio ga svojim tajkunima da mogu jeftino tuđim novcem kupovati poduzeća, sada će Plenković i Pavić opet moći odlučivati kako će i koliko trošiti našu mirovinsku štednju. HDZ se nikako ne može maknuti od svoje politike: uzmi tuđe i daj svojima!“, poručio je Mrsić.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

0FanoviLajkaj
3,698SljedbeniciSlijedi
14,700PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE