ANKETA pod vurom: Majstora ni za lijek, čeka se par mjeseci za radove u kući!

Kvar televizora, perilice rublja ili zamrzivača danas je prava noćna mora gotovo svakog Međimurca. S jedne strane, popravak opterećuje ionako preopterećeni kućni proračun, a s druge strane, majstora ni za lijek. – Ne mogu sad, eventualno za mjesec ili dva, najčešći je odgovor koji se može čuti. Pitali smo naše građane kakva su njihova iskustva s pronalaženjem majstora. Mjesecima se čekaju vodoinstalateri, majstori za plin, keramičari ili fasaderi. Većina kaže kako je problem u nedostatku radne snage koja je posao pronašla u zapadnim zemljama. 

Oksana Poljak, Donji Mihaljevec – Od početka proljeća čekamo majstora za plinske instalacije. Nadamo se da će doći do jeseni, prije sezone grijanja. Problem je u tome što je većina majstora otišla raditi u druge zemlje, a kod nas je lista čekanja za bilo kakav popravak. 

Marijan Janušić, Mursko Središće – Nisam tražio majstore, ali čuo sam da ih je veliki problem uopće pronaći. Danas više nema onih starih i dobrih majstora koji su bili spremni uskočiti i pomoći. Mlađi su školovani, te rijetko tko završava zanat. To je već sad problem, a kakav tek bude. 

Ilija Višić, Čakovec – Ja osobno nisam tražio majstora, ali je moj prijatelj tražio keramičare i soboslikare jer su doma renovirali. Čekali su jako dugo. Na kraju su radili umirovljenici koji su zaposleni na pola radnog vremena. 

Ivan Orel, Čakovec – Nisam tražio majstora, ali sam ja drugima renovirao, konkretno se radi o montaži namještaja. Potražnja je jako velika. Majstora nedostaje, dugo se čeka. Neki majstori čak znaju kasniti s radovima, pa se ljudi teško oslone. Problem je nedostatak kvalitetne usluge. 

Ivana Hertl, Sveti Križ – Da, tražili smo vodoinstalatera. Čekali smo ga skoro pet mjeseci. Veliki je to problem, a glavni je razlog manjak ljudi. Oni majstori koji su dobri su i zauzeti. 

FOTO: Zlatko Vrzan

 

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE