ANKETA: Koliko roditelje košta nabavka za novu školsku godinu?

Anketa pod vurom
Anketa pod vurom

9. rujna počinje nova školska godina, te povratak u klupe.  Svaki početak školske godine za roditelje predstavlja dodatan trošak. Najveći je trošak ipak onaj za prvi razred, jer ondje sve kreće iz početka. Važno je kupiti dobru, anatomski oblikovanu torbu. Iako su knjige besplatne, vježbenice, bilježnice i ostali pribor kupuje se na trošak roditelja. Uz osnovni pribor u školi se nose papuče kao i oprema za tjelesnu kulturu. Pitali smo građane koliko planiraju izdvojiti za svoje školarce. 

Katarina Kranjec, Kotoriba – Imamo dva školarca, 4. i 6. razred osnovne škole. Za sad smo izdvojili 300 i 500 kuna za knjige, bilježnice su oko 300 kuna. Kad se uvrsti oprema za tjelesni, likovni i sve ostalo sve ukupno ćemo izdvojiti oko 4 do 5 tisuća za oba školarca. 

Mirna Blažinčić Čonkaš, Čakovec – Potrošit ćemo oko 1000 kuna za školarca koji kreće u 3. razred osnovne škole. To uključuje radne bilježnice, bilježnice, knjige i pribor. Ako uspoređujem s prošlim godina, ispadne uglavnom ista cijena. 

Dragutin Vičanović, Čakovec – Radne bilježnice smo platili 120 kuna za prvašića. To će zasigurno biti veliki izdatak, iako još nismo do kraja povukli crtu pa nismo sigurni koliko će točno ispasti, jer nisu u pitanju samo knjige i bilježnice, već torba i sve za tjelesni i likovni. 

Melita Pesek, Čakovec – Još ne znam točnu brojku. Imamo dva školarca, prvašića i 4. razred osnovne škole. Bilježnice su bile 100, knjige za svakog 300 kuna. Napamet zaokruženo oko 2000 kuna ćemo potrošiti. 

Albert Veren, Mursko Središće – Imamo tri školarca, veliki je to izdatak. Imamo dva u 4. srednje i 5. razred osnovne škole. Još nismo sigurno koliko ćemo za sve izdvojiti, ali sigurno puno. Foto: Sanja Heric

Ostavi komentar